Ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιοι αγώνες Αλπικού Σκι στο Χ-Κ Βίγλας Πισοδερίου



685496468468P1050272

Με μεγάλη επιτυχία, ο ΣΟΧ Φλώρινας, πραγματοποίησε στις 23 – 25 Μαρτίου τους Πανελλήνιους και Διεθνείς Αγώνες (SL-GS FIS) Ανδρών Γυναικών (ΑΕΓΝ) και το Πανελλήνιο Παράλληλο Ατομικό της κατηγορίας Παίδων Κορασίδων. Πρόκειται για τον σημαντικότερο αγώνα του Ελληνικού Πρωταθλήματος Χιονοδρομίας. Όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι από το επίπεδο της διοργάνωσης, για τις δεδομένες πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες. Aξίζει να αναφερθεί, ότι από την Πέμπτη 22/3 που ξεκίνησε η προετοιμασία του στίβου, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής καταγράφηκε συνεχής χιονόπτωση, με πρόσθετο ύψος χιονιού πάνω από 80 cm και μόνο κάποια μικρά διαλλείματα καλοκαιρίας κυρίως το Σάββατο το πρωί.

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τρία από τα τέσσερα προγραμματισμένα αγωνίσματα – Τεχνική Κατάβαση (SL) και Γιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση (GS) ανδρών-γυναικών καθώς επίσης και το ατομικό παράλληλο (PSL) παίδων-κορασίδων ενώ αναβλήθηκε το Ομαδικό Παράλληλο της Κατηγορίας Ανδρών Γυναικών (PSL Team Event). Στους αγώνες συμμετείχαν περίπου 120 αθλητές από 18 σωματεία της χώρας.

Την Παρασκευή και το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν, τα αγωνίσματα της Τεχνικής και Γιγαντιαίας Τεχνικής Κατάβασης στην πίστα Νικόλαος Κασομούλης (Πισοδερίου) με θέα το όμορφο Πισοδέρι. Για άλλη μια φορά οι υψηλές προδιαγραφές και αγωνιστικές δυνατότητες τις πίστας μάγεψαν αθλητές και συνοδούς. Παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια των στελεχών και των εργαζομένων του Χιονοδρομικού Κέντρου και την κινητοποίηση όλων των τεχνικών μέσων (υφιστάμενα κανόνια τεχνητής χιόνωσης), δεν αποκαταστάθηκε επαρκής χιόνωση για τον τερματισμό των αγωνισμάτων στο χωριό. Δυστυχώς οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες της προηγούμενης εβδομάδας έκοψαν την πίστα σε αρκετά σημεία σε βαθμό που δεν μπορούσε να αποκατασταθεί μέχρι την Πέμπτη.

Την Κυριακή ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το αγώνισμα του Παράλληλου Ατομικού (PSL) της κατηγορίας Παίδων Κορασίδων, στην πίστα Ήρα (Κεντρική). Οι πολύ κακές καιρικές συνθήκες και κάποια τεχνικά προβλήματα προκάλεσαν σημαντικές καθυστερήσεις στην διεξαγωγή του αγωνίσματος που ολοκληρώθηκε τελικά νωρίς το απόγευμα. Έτσι δεν έμειναν χρονικά περιθώρια για την πραγματοποίηση του Ομαδικού Παράλληλου της Κατηγορίας Ανδρών Γυναικών (PSL Team Event). Πρόκειται για ένα αγώνισμα που διοργανώνεται για πρώτη φορά στο χιονοδρομικό κέντρο της πόλης μας και πρόσφερε πλούσιο θέαμα.

Για την οργάνωση και την διεξαγωγή των αγώνων, το τετραήμερο 22-24/3 χρειάστηκε η συμμετοχή πάνω από εξήντα στελεχών, μελών και φίλων του Συλλόγου, αλλά και όλων των εργαζομένων του Χιονοδρομικού Κέντρου – Τουριστικές Επιχειρήσεις Δημ. Τόττης. Το Δ.Σ. του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας τους ευχαριστεί όλους από καρδιάς. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και όλες τις υπόλοιπες αρμόδιες αρχές για κάθε βοήθεια και κυρίως για τον άριστο καθαρισμό του οδικού δικτύου, ακόμα και τις πολύ πρωινές ώρες όταν ανέβαιναν τα πρώτα συνεργεία και στελέχη του αγώνα.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς του αγώνα, την αντιπροσωπεία γεωργικών μηχανημάτων Αγγελόπουλος Χρήστος, την εταιρία Αναψυκτικών Φλώρινας Δινάκης, την βιομηχανία παραγωγής & εμφιάλωσης αναψυκτικών – νερών ΟΝΕ Α.Β.Ε.Ε. και τα Super Μarket Φλώρινας Total, για την ευγενική χορηγία.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Καράντζας Λάζαρος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.