Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις του 2ου Φεστιβάλ Πτολεμαΐδας



zzsdtyjstrawjyrajikstwjkstwrujrt

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Πτολεμαΐδας – Η πόλη γιορτάΖΕΙ χθες Τετάρτη 28 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο του 2ου φεστιβάλ Πτολεμαΐδα η πόλη γιορτάΖΕΙ εγκαινιάστηκε χθες η ανοιχτή μέρα μουσείου για την έκθεση βιομηχανικά αντικείμενα σε φόρμες που αποτελεί υποενότητα της περιοδικής έκθεσης με γενικό τίτλο «ΔΕΗ και Πόλη». Από νωρίς το πρωί το Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας επισκέφτηκαν σχολεία του Δήμου Εορδαίας όπου ξεναγήθηκαν στον εκθεσιακό του χώρο ενώ παράλληλα με αφορμή τα έργα που εκτίθενται δημιούργησαν σε χαρτί τις δικές τους εικαστικές προτάσεις. Το μουσείο γέμισε από τις φωνές των παιδιών έχοντας την εικόνα ζωντανού οργανισμού που προάγει τον πολιτισμό και τις τέχνες. Οι μαθητές και οι συνοδοί τους έφυγαν από την έκθεση γεμάτοι με νέες γνώσεις και πληροφορίες που ελπίζουμε να τους βοηθήσουν να δουν τον κόσμο με μια πιο αισιόδοξη ματιά.

Πάνω από 300 παιδιά από 4 διαφορετικά σχολεία του Δήμου Εορδαίας, το Δημοτικό Σχολείο Περδίκκα, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, το 8ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας και το 11ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας ξεναγήθηκαν στην έκθεση από την εικαστικό και επιμελήτρια της έκθεσης Αλεξάνδρα Τσιτσιντά. Η ανοιχτή μέρα μουσείου θα επαναληφθεί στις 18 και 25 Απριλίου 2018.

Στις 17.00 ξεκίνησε το σεμινάριο του Μάνου Καρατζογιάννη με άξονα κείμενα της Λούλας Αναγνωστάκη. Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Σταθμός, έχοντας εντρυφήσει στην γραφή της Αναγνωστάκη – μιας και αποτελεί το θέμα της διδακτορικής του διατριβής- έφερε σε επαφή τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου με την υποκριτική και τον τρόπο σκηνοθεσίας μέσα από τα κείμενά της.
Το σεμινάριο ολοκληρώνεται σήμερα όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη τις νέες τεχνικές σκηνοθεσίας και υποκριτικής στο πλαίσιο του σεμιναρίου.

Παράλληλα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Πώς φιλιούνται οι αχινοί» της Αλεξάνδρας Κ*., όπου μέσα από έναν δημιουργικό διάλογο με το μέλος της ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΥ Μάρθα Μαυρίδου, οι παραβρισκόμενοι ήρθαν σε μια πρώτη επαφή με το βιβλίο και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την συγγραφέα.

Στη Συνέχεια στο Πνευματικό Κέντρο εγκαινιάστηκε η έκθεση Φωτογραφίας, Αγιογραφίας, Πυρογραφίας, Ντεκουπάζ και ζωγραφικής από τον Πολιτιστικό Σύλλογο έκφραση στο πλαίσιο του 2ου φεστιβάλ Πτολεμαΐδα η πόλη γιορτάΖΕΙ.

Το βράδυ η Θεατρική παράσταση «Επάγγελμα πόρνη» σε δύο sold out παραστάσεις εντυπωσίασε το κοινό. Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου παρουσίασε επί της σκηνής τις ιστορίες “Της Χούντας” από το βιβλίο «Επάγγελμα Πόρνη» της Λιλής Ζωγράφου σε σκηνοθεσία  Ένκε Φεζολάρι. Η δυναμική και η ενέργεια της Αλεξάνδρας Παλαιολόγου μέσα από ένα κείμενο με χιούμορ και αλήθεια, δημιούργησε την ατμόσφαιρα της εποχής και παρέσυρε το κοινό σε ένα ταξίδι στο παρελθόν γεμάτο πληγές και μνήμες.

Η όγδοη μέρα τελείωσε αργά το βράδυ στο «Σιγά τον Πολυέλαιο» όπου ο Γιάννης Μαθές παρουσίασε τη νέα δισκογραφική του δουλειά «Ανήλικο» και μας ταξίδεψε με τις μουσικές και τα τραγούδια του κάνοντας ένα πέρασμα από όλο τον «μουσικό πλανήτη.»

Οι σημερινές εκδηλώσεις συνεχίζονται κανονικά βάσει προγράμματος και σας περιμένουμε όλους στις σημερινές εκδηλώσεις με ένα ακόμη πλούσιο πρόγραμμα…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.