Τι λέει ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης Κώστας Σανίδης για τον Ιβάν Σαββίδη



euxeinos_lesxi_kozanis_jr

Για τον κ. Ιβάν Σαββίδη

Ασφαλώς και δεν έπρεπε…

Καμιά φορά συγκυρίες, προκλητικές αδικίες, παιχνίδια της μοίρας διαμορφώνουν καταστάσεις.

Δε χτυπάμε το σαμάρι, γιατί δε φταίει συνήθως αυτό. Όμως αξίζουν σ αυτό τον άνθρωπο που ήρθε στην πατρίδα με όνειρα και έντονα πατριωτικά συναισθήματα, αυτές οι συμπεριφορές; Του πρέπει ο γενικότερος πόλεμος; Μπορούν να αμφισβητούν την ταυτότητά του;
Μπορεί να διασύρεται τόσο σκληρά και άκαρδα ο άνθρωπος που μετέτρεψε την Τούμπα σε «εκκλησία» και τον ΠΑΟΚ σε σωματείο περιωπής; Ξεχνούν την ίδρυση και χρηματοδότηση της Έδρας Ποντιακών Σπουδών στο ΑΠΘ ή δεν τους ενδιαφέρει; Για να μην αναφέρουμε τις υπόλοιπες επενδύσεις σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Γνωρίζει καλά ο Ελληνικός λαός τη λειτουργία των μεγάλων κυρίως ΠΑΕ και την κατάσταση στο ποδόσφαιρο, πριν την εμφάνιση του Σαββίδη

Γιατί ο Σαββίδης είναι επισκέπτης στη χώρα, ξένος ή φιλοξενούμενος; Ποιους ενοχλεί;

Μήπως δε φταίει το ποδόσφαιρο;

Νιώθω μεγάλη απογοήτευση, επειδή γνωρίζω τον άνθρωπο, βλέπω τις κοινωνικές του ευαισθησίες και δε συγχωρώ αυτούς τους χαρακτηρισμούς, γιατί κι εγώ έζησα, πολύ μικρός τότε, παρόμοιες απαξιωτικές επιθέσεις, που δεν μπορώ να ξεχάσω, παρ’ ότι το προσπαθώ.

Σαν ένας σκεπτόμενος πολίτης, έχοντας πλήρη γνώση όσων σκέφτομαι και γράφω, δηλώνω πως στέκομαι δίπλα σ αυτόν τον άνθρωπο πιο πολύ τώρα, σ αυτές τις δύσκολες προσωπικές του στιγμές.

Τον Σαββίδη δεν τον χαρίζουμε σε κανέναν, γιατί αγαπά την Ελλάδα και τον Πόντο, γιατί τόλμησε να τα βάλει με το σάπιο κατεστημένο, με τα όποια άδολα λάθη και παραλείψεις του, που αδικούν τον ίδιο.

Αγαπητέ Ιβάν, εμείς που μάθαμε να μιλάμε τη γλώσσα την καθαρή, τη γλώσσα της αλήθειας και που δε χρωστάμε τίποτα σε κανέναν, είμαστε μαζί σου. Μη διανοηθείς να κάνεις πίσω. Συνέχισε να στηρίζεις τον Πόντο και την Ελλάδα, που σε χρειάζονται.

Στη συνείδηση των πολλών είσαι δικαιωμένος

Κωνσταντίνος Σανίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.