Πατριωτικά κόμματα υπάρχουν πολλά δυστυχώς αληθινοί πατριώτες δεν υπάρχουν μέσα σ’ αυτά – Γράφει ο Ηλίας Ευαγγελόπουλος



euaggelopoulos_ilias234Αρκετές φορές έχω γράψει ότι το επίπεδο του πατριωτικού χώρου σε επίπεδο ηγεσίας είναι πολύ χαμηλό, πράγμα το οποίο έχει παρεξηγηθεί από πολλούς που θεωρούν τους εαυτούς τους υπερπατριώτες. Σήμερα θα προσθέσω ότι πέρα από το χαμηλό του επίπεδο ο πατριωτικός χώρος χαρακτηρίζεται και από την ανυπαρξία του στα τεκταινόμενα στη χώρα μας. Η κύρια απόδειξη ότι ο πατριωτικός χώρος είναι ανύπαρκτος είναι η πλήρη επικράτηση στην πολιτική ζωή της χώρας όσων δεν πιστεύουν σε Θεό και πατρίδα. Αποχριστιανοποιείται και διαλύεται μια ιστορική πατρίδα χωρίς να υπάρχει καμιά αντίσταση.

Βέβαια όπως κάποιοι δημιουργούν ένα Θεό “στα μέτρα τους” με τον ίδιο τρόπο δημιουργούν και μια έννοια της πατρίδας “στα μέτρα τους”. Έτσι βλέπουμε διαφόρου τύπου πατριώτες: Σώρρα, Καρατζαφέρη, Μιχαλολιάκου, Καμμένου, Κρανιδιώτη, Καζάκη, Καραμπελιά, Βελόπουλου, Λεβέντη, Κωνσταντοπούλου, Μαριά, κλπ. Φιλοδυτικοί, φιλορώσοι, φιλοεβραίοι, δεξιοί, αριστεροί, δωδεκαθεϊστές, ψευτοχριστιανοί, φασίστες, εθνικιστές, ευρωπαϊστές, ευρωσκεπτικιστές. “Απ’ όλα έχει ο πολιτικός μπαχτσές”.

Τα κινήματα και τα κόμματα που υπάρχουν στον λεγόμενο πατριωτικό χώρο είναι πολλά άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο γνωστά. Και πολλοί Έλληνες αναρωτιούνται γιατί δεν υπάρχει μια ευρύτερη συναίνεση και συνένωση στον χώρο αυτόν για να υπάρξει μια εναλλακτική πρόταση και ένας διαφορετικός δρόμος από τον κατήφορο που έχει πάρει η χώρα μας. Προσπάθειες μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές. Δεν καρποφόρησαν όμως γιατί υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες. Χαμηλό πνευματικό επίπεδο, έλλειψη ουσιαστικών τεχνοκρατικών γνώσεων, ιδεολογικές εξαρτήσεις, εξυπηρέτηση ξένων και προσωπικών συμφερόντων και παντελή έλλειψη ηγετικών ικανοτήτων. Όλοι “ψάχνουν” τον νέο Καποδίστρια αλλά μέχρι να βρεθεί θεωρούν τον εαυτό τους ως τον καταλληλότερο να ηγηθεί και ας μην ξέρουν οι περισσότεροι απ’ αυτούς “που πάνε τα τέσσερα”!

Μέσα σε αυτόν τον πατριωτικό αχταρμά δεν λείπουν και οι γραφικοί που θέλουν να το παίξουν πρόεδροι, αποτυχημένοι πολιτευτές που δεν έχουν καταφέρει να γίνουν βουλευτές στα μεγάλα κόμματα και βλέπουν να τους ανοίγεται μια ευκαιρία σε ένα νέο κόμμα που εμφανίζει μια δυναμική, κάποιοι που συνεχώς το παίζουν αντιμνημονιακοί και ανισυστημικοί και πάντα την τελευταία στιγμή καταφέρνουν μέσα από τέτοια τερτίπια να βολευτούν και έχουμε και μια μερίδα συνταξιούχων στρατιωτικών που αφού βγήκαν στην σύνταξη προσπαθούν να εξαργυρώσουν και αυτοί την δημοσιότητα που απόκτησαν μέσα από την ευνοϊκή προώθησή τους στην ανώτερη στρατιωτική ιεραρχία με μια θέση στη Βουλή! Έτσι έχουν τα πράγματα όσον αφορά τις ηγεσίες.

Ας δούμε όμως και το επίπεδο του κομματιού του ελληνικού λαού που ανήκει στον πατριωτικό χώρο.

Οπωσδήποτε τα δύο πετυχημένα συλλαλητήρια που έγιναν στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη για την μη εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια, έδειξαν ότι υπάρχουν ακόμα σπασμωδικές πατριωτικές αντιστάσεις. Επειδή όμως δεν υπάρχει η απαιτούμενη πνευματικοπολιτική συνοχή, η δυναμική που αναπτύχθηκε από τα δύο συλλαλητήρια θα απορροφηθεί εντελώς από το πολιτικό σύστημα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πριν κάποια χρόνια, δηλώσει ότι: “αν κάποτε θέσω υποψηφιότητα για την προεδρία των Η.Π.Α. θα το κάνω με τους Ρεπουμπλικάνους γιατί οι ψηφοφόροι τους είναι πιο αφελείς και περισσότερο ευκολόπιστοι σε σχέση με τους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών”! Κάποιος Έλληνας στρατηγός αφού βγήκε στην σύνταξη αποφάσισε και αυτός να ασχοληθεί με την πολιτική για να σώσει την πατρίδα! Σε μια συζήτηση λέει σε κάποιον συνομιλητή του: “Ο ελληνικός λαός θέλει να ακούει για πατρίδα και θρησκεία. Τους μιλάς λίγο για πατρίδα και θρησκεία και αυτό είναι αρκετό για να πετύχεις”. Τι ομοιότητα υπάρχει στον λόγο των δύο ανωτέρω ανδρών! Είναι κάποιοι δικηγόροι, κυρίως επώνυμοι που ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με το ποινικό δίκαιο γιατί δεν χρειάζεται ιδιαίτερη μελέτη στις ποινικές υποθέσεις που αναλαμβάνουν σε αντίθεση με άλλου είδους δικογραφίες που χρειάζονται αρκετή μελέτη και έρευνα.

Με την ίδια λογική κάποιοι άνθρωποι που εισέρχονται στην πολιτική σκηνή χωρίς το απαραίτητο ιδεολογικό και τεχνοκρατικό υπόβαθρο αμέσως, τοποθετούν την πολιτική τους θέση στον πατριωτικό χώρο γιατί κρύβουν την πολιτική τους γύμνια πίσω από τις λέξεις πατρίδα και θρησκεία. Γι’ αυτό και στον πατριωτικό χώρο βλέπουμε τα κάθε λογής πολιτικά “φρούτα”.

Αν παρατηρήσουμε και το επίπεδο των αναρτήσεων που υπάρχουν στα διάφορα πατριωτικά ιστολόγια ή σε διάφορα μέσα ηλεκτρονικής δικτύωσης εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι κάκιστου επιπέδου και αντί να λειτουργήσουν θετικά ανεβάζοντας το επίπεδο του πατριωτικού χώρου λειτουργούν αρνητικά κατεβάζοντας το και άλλο. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν να αναπτυχθούν και να επιβιώσουν οι διάφοροι πολιτικοί απατεώνες αλλά και το επίπεδο του χώρου κρατείται χαμηλά για να αποφευχθεί οποιαδήποτε πολιτική ανατροπή που μπορεί να προέλθει από τον χώρο αυτόν.

Δυστυχώς, η ζοφερή πραγματικότητα αποδεικνύει ότι λείπει η απαραίτητη διάκριση από τον ελληνικό λαό γιατί αλλιώς δεν εξηγείται η ευκολία με την οποία ακολουθούν τον κάθε πολιτικό απατεώνα που παριστάνει τον πατριώτη.

Αν δεν ανοίξουν οι Έλληνες πατριώτες τα πνευματικά τους μάτια για να αντιληφθούν ότι ο κάθε ένας που μιλάει για πατρίδα δεν σημαίνει ότι είναι και πραγματικός πατριώτης, ούτε ο καθένας που μιλάει για τον Θεό δεν είναι και πραγματικός χριστιανός, τότε οι κάθε λογής απάτριδες και άθεοι, θα συνεχίσουν ελεύθεροι να διαλύουν την πατρίδα.

Ας ψάξουμε λοιπόν για να βρούμε αυτόν που μπορεί να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο και αφού τον βρούμε να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας και να τον στηρίξουμε γιατί με ένα μόνο λίθο οικοδομή δεν γίνεται! Ας αποτελέσουμε ο καθένας μας μέσα από την κοινή προσπάθεια για την σωτηρία της χώρας το κάθε ξεχωριστό πετραδάκι που απαιτείται για το χτίσιμο της οικοδομής.

Ηλίας Ευαγγελόπουλος
Οικονομολόγος

2 σχόλια στο άρθρο “Πατριωτικά κόμματα υπάρχουν πολλά δυστυχώς αληθινοί πατριώτες δεν υπάρχουν μέσα σ’ αυτά – Γράφει ο Ηλίας Ευαγγελόπουλος

  1. ……ο κάθε ένας που μιλάει για πατρίδα δεν σημαίνει ότι είναι και πραγματικός πατριώτης, ούτε ο καθένας που μιλάει για τον Θεό δεν είναι και πραγματικός χριστιανός, τότε οι κάθε λογής απάτριδες και άθεοι, θα συνεχίσουν ελεύθεροι να διαλύουν την πατρίδα………

    MIA ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.