Επίσκεψη του συγγραφέα Γιάννη Παλαβού στο 8ο Γυμνάσιο Κοζάνης



l7ytu65sd567swk67saki6ws6j

Το 8ο Γυμνάσιο Κοζάνης επισκέφτηκε την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 ο συγγραφέας Γιάννης Παλαβός, με καταγωγή από το Βελβεντό Κοζάνης.

Στο πλαίσιο εμπλουτισμού της διδασκαλίας του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και συναίνεση του αρμόδιου Σχολικού Συμβούλου, προσκλήθηκε ο συγγραφέας, βραβευμένος με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος το 2013 για τη συλλογή διηγημάτων του με τίτλο Αστείο, για να μιλήσει στους μαθητές και της μαθήτριες της Β΄ τάξης για τα μυστικά της γραφής.

Ο Γιάννης Παλαβός απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών, των οποίων το ενδιαφέρον κράτησε αμείωτο σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψής του.

Ακόμη, διάβασε ένα αδημοσίευτο διήγημα, το οποίο θα συμπεριληφθεί στη νέα του συλλογή, η οποία θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο, από τις εκδόσεις Νεφέλη.

Για μια ακόμη φορά διαπιστώθηκε ότι η γνωριμία και η επικοινωνία των μαθητών/τριών με συγγραφείς αναγνωρισμένης λογοτεχνικής αξίας είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την προώθηση της φιλαναγνωσίας.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.