Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στην Πτολεμαΐδα



kapnisma687468746876

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στα καταστήματα καφεστίασης της πόλης της Πτολεμαΐδας για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους , από κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας, του Υγειονομικού και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ήδη βέβαια εδώ και καιρό έχουν εξαφανιστεί από τις καφετερίες, τα παμπ και τα μπαρ τα σταχτοδοχεία, ωστόσο υπήρχαν καταστήματα που έκαναν σε ένα βαθμό τα “στραβά μάτια” προκειμένου να μην δυσαρεστήσουν ή χάσουν την πελατεία τους και πήγαιναν στα τραπέζια των καπνιστών αντί για σταχτοδοχεία ποτηράκια με νερό. Παρελθόν όμως αρχίζει να γίνεται και αυτό το φαινόμενο, καθώς το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη έλεγχοι κλιμακίων των αρμοδίων υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να έχει πέσει “σύρμα” στην πιάτσα, οπότε το θέαμα καπνιστών έξω από τα καταστήματα κεφεστίασης να αρχίζει να γίνεται καθημερινή πραγματικότητα.

Μάλιστα, καμπανάκι προς τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κρούει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Εορδαίας. Συγκεκριμένα, το Τμήμα Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων και Χορήγησης Αδειών του Δήμου Εορδαίας, με σχετική ανακοίνωση ενημερώνει τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και τις αμιγείς επιχειρήσεις υπηρεσιών διαδικτύου, για την υποχρέωσή τους να τηρούν το «Βιβλίο Αναφοράς» εντός του καταστήματός τους στο πλαίσιο του Νόμου 3868/2010 (αντικαπνιστικός νόμος) και της ΚΥΑ 104720/2010.

«Οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν στο κατάστημά τους Βιβλίο Αναφοράς το οποίο πρέπει να είναι θεωρημένο από την αρμόδια αδειοδοτούσα αρχή του Δήμου Εορδαίας. Όπως διαθέτουν άδεια λειτουργίας έτσι πρέπει να διαθέτουν και το Βιβλίο Αναφοράς που προβλέπει ο αντικαπνιστικός νόμος», δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της υπηρεσίας Φωτεινή Αγγελίδου. Διότι, όπως τόνισε, η μη τήρηση Βιβλίου Αναφοράς, αποτελεί παράβαση και βεβαιώνεται ως παράβαση, συνεπάγεται πρόστιμο όπως ορίζεται στην περ. 5 του παραρτήματος Α΄ της ΚΥΑ (Κοινής Υπουργικής Απόφασης)».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων και Χορήγησης Αδειών του Δήμου Εορδαίας, Εθνικής Αντίστασης 11 στο Εμπορικό Πολύκεντρο και στο τηλέφωνο 2463055243.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.