Έκτακτη ενίσχυση σε ορεινούς Δήμους – Τι λένε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Γ. Θεοφύλακτος και Μ. Δημητριάδης για τους Δήμους Βοΐου και Σερβίων – Βελβεντού



ipourgeio_esoterikon24564

Νέα έκτακτη ενίσχυση, άνω των 20 εκατ. ευρω, σε 88 μικρούς ορεινούς και νησωτικούς Δήμους αποφάσισε ο Υπουργός Εσωτερικών.
336.400 ευρώ στο Δήμο Βοΐου και
304.100 ευρώ στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού.

Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση 88 μικρών ορεινών και νησιωτικών Δήμων της χώρας, για το 2018, με συνολικό ποσό ύψους 20.597.000 ευρώ, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης από την Καλαμπάκα, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στον Νομό Τρικάλων, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα, Τρίτη 20 Μαρτίου 2018.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ενισχύει εκτάκτως τους Δήμους αυτών των κατηγοριών για δεύτερο συνεχές έτος, αντιλαμβανόμενο τις επιπρόσθετες δυσκολίες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι, συγκριτικά με Δήμους άλλων κατηγοριών. Γι´ αυτό και τα κριτήρια κατανομής της ενίσχυσης καθορίζονται βάσει γεωμορφολογικών και δημογραφικών χαρακτηριστικών, συνδεόμενων με την νησιωτικότητα, την ορεινότητα και τον πραγματικό πληθυσμό, όπως επισημαίνεται στην απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.

Οι ενισχύσεις διατίθενται στους δικαιούχους Δήμους για την κάλυψη είτε λειτουργικών τους δαπανών, είτε για επενδυτικές τους δραστηριότητες και έργα και θα αποδοθούν με χρηματικές εντολές του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Στην Π.Ε. Κοζάνης κατανέμονται: 336.400 ευρώ στο Δήμο Βοΐου και

304.100 ευρώ στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού.

Με εκτίμηση,
Γιάννης Θεοφύλακτος
Βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) Ν. Κοζάνης

Συντονιστής ΕΠΕΚΕ Ανάπτυξης
Μίμης Δημητριάδης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.