Διάλεξη στην Κοζάνη στη μνήμη του Stephen Hawking από τον Αστρονομικό Σύλλογο Δυτικής Μακεδονίας



0rftjsztrsajtrareatjsatO Αστρονομικός Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 και ώρα 18:30 στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης, διάλεξη στη μνήμη του Stephen Hawking.

Η Μεγάλη Έκρηξη, η γένεση και δημιουργία του σύμπαντος. Τι υπήρχε πριν το Big Bang; Πώς εξελίχτηκε το σύμπαν; Ποια είναι τα μυστικά του;

“Τhe Cosmos” o Κόσμος, αυτό που οι σύγχρονοι επιστήμονες αποκαλούν Σύμπαν, αρχέγονο αλλά όχι αθάνατο, γεννήθηκε, υπάρχει, ενηλικιώνεται. Ο χώρος και ο χρόνος αλλάζουν μεγέθη, οι γαλαξίες απομακρύνονται, το σύμπαν διαστέλλεται επιταχυνόμενο. Είμαστε απλά παρατηρητές μιας αέναης εξέλιξης.

Σας περιμένουμε για να μοιραστούμε σκέψεις και προβληματισμούς γύρω από τη Δημιουργία του Κόσμου αυτού, γιατί … Αυτός ο Κόσμος ο Μικρός, ο Μέγας, είναι πηγή αναζήτησης, σκέψης, ύπαρξης, έκπληξης.

Ομιλητής: Αναστάσιος Μουρουζίδης, Φυσικός Α.Π.Θ.

Περισσότερες πληροφορίες: Νίκος Πλεξίδας – 6939669800

Με εκτίμηση το Δ.Σ

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Διάλεξη στην Κοζάνη στη μνήμη του Stephen Hawking από τον Αστρονομικό Σύλλογο Δυτικής Μακεδονίας

  1. Ο Στίβεν Χόκινγκ υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους αστροφυσικούς και σίγουρα μια από τις εμβληματικότερες φιγούρες της σύγχρονης επιστήμης.
    Κανένας όμως επιστήμονας δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα να παρουσιάσει τά φιλοσοφικά του πιστεύω ως απαύγασμα ορθής επιστημονικής έρευνας.
    Ικανός αριθμός συνανθρώπων μας θεωρεί ότι οι περί Θεού, ψυχής και αιωνιότητος ιδεοληψίες και αυθαίρετα συμπεράσματα κάποιων εξ αυτών συνιστούν θέσφατα και γνήσια επιστημονικά πορίσματα!!! Μεγάλο λάθος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.