Η Αγωνιστική Συνεργασία για τη νέα σύνθεση του Δ.Σ του Σπάρτακου



spartakos_agonistiki_sinergasiaΣτις 26/3/2018 έγινε η συγκρότηση του Δ.Σ του σωματείου «Σπάρτακος» όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου με θέμα την εκλογή του προεδρείου.

Η Αγωνιστική Συνεργασία κατέθεσε την θέση της για αντιπροσωπευτικό – αναλογικό προεδρείο (δηλαδή να αντιπροσωπεύονται όλες οι παρατάξεις στο Δ.Σ ανάλογα με
τη δύναμη που τους έδωσαν οι εργαζόμενοι στις αρχαιρεσίες).

Αντί γι’αυτό οι παρατάξεις ΔΡΑΣΕ – ΑΡΚΕ (ΠΑΣΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ) και ΚΟΙΡΙΞΕ (ΔΑΚΕ) απέκλεισαν απο το προεδρείο την παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας. Η συγκεκριμένη παράταξη είναι βγαλμένη απο την μήτρα του εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και στην ουσία στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους δεν διαφοροποιείται. Ο αποκλεισμός της αφορά το μοίρασμα των θέσεων και αποδεικνύει ότι η όποια αντιπαράθεση έχουν αφορά το μοίρασμα των καρεκλών αδιαφορώντας για την επιλογή των εργαζομένων.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Οι αρχαιρεσίες τελείωσαν και τώρα έρχονται τα δύσκολα. Το νέο Δ.Σ έχει να αντιμετωπίσει την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ η οποιαδήποτε αλλή προκύψει στην τριετή θητεία του. Εχουμε μπροστά μας το παραπέρα βήμα στην ιδιωτικοποίηση με την πώληση μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ Α.Ε., το κλείσιμο μονάδων λόγω παλαιότητας κ.α. Εξελίξεις που θα έχουν τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους στο κλάδο και για τον λαό.

Η νέα σύνθεση του Δ.Σ του Σπάρτακου δεν μπορεί να εξασφαλίσει την οργάνωση του αγώνα σε κατεύθυνση υπεράσπισης των εργαζομένων μπροστά σε αυτή τη λαίλαπα.

Όλοι τους ΔΡΑΣΕ- ΑΡΚΕ, ΚΟΙΡΙΞΕ, Ενωτική Πρωτοβουλία συμφωνούν με την απελευθέρωση του κλάδου, με την Ε.Ε και την ανταγωνιστικότητα. Διαφωνούν με τον τρόπο και την μορφή ιδιωτικοποίησης ανάλογα με ποιά πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα εξυπηρετούν.

Η στάση τους αυτή εκφράζεται στο ζήτημα της ΕΣΣΕ που διαπραγματεύονται στα κρυφά χωρίς καμία ενημέρωση στους εργαζόμενους, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη προτάσεις όπως της Αγωνιστικής Συνεργασίας για υπογραφή ΕΣΣΕ με ανάκτηση των απωλειών (π.χ ξεπάγωμα χρονοεπιδόματος κ.α). Χαρακτηριστική είναι η στάση τους και στο ζήτημα της αξιολόγησης που προωθεί η εργοδοσία που στόχο έχει την εντατικοποίηση της εργασίας και την μείωση μισθών με την οποία συμφωνούν επι της ουσίας.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν απο τις πλειοψηφείες στο Σπάρτακο και τη ΓΕΝΟΠ. Ετοιμάζονται για μια ακόμα φορά να υπογράψουν τις επιθυμίες της εργοδοσίας σε βάρος των εργαζομένων. Η Αγωνιστική Συνεργασία καλεί τους εργαζόμενους να μπουν στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων ως βασική προϋπόθεση ο αγώνας να έχει θετική εξέλιξη για τους εργαζόμενους. Θα αξιοποιήσουμε τις θέσεις που μας εμπιστευτήκαν οι εργαζόμενοι στο Δ.Σ του Σπάρτακου για την ενημέρωση τους και την οργάνωση του αγώνα ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων προς όφελος των εργαζομένων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.