Κάπνισμα εκτός καταστημάτων στην Κοζάνη με τους ελέγχους της Δημοτικής Αστυνομίας – Δείτε φωτογραφίες



28168607_1560011200700851_8003121421736730887_n

Ξεκίνησε η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου με την εντατικοποίηση των ελέγχων σε καταστήματα και υπηρεσίες από την Δημοτική Αστυνομία Κοζάνης.

Όπως αναφέρει η ομάδα υποστήριξης άκαπνων μαγαζιών Κοζάνης στο facebook, από όπου αντλήσαμε και τις φωτογραφίες:

«Σημερινές εικόνες από το κέντρο της Κοζάνης.

Παντού, ακόμα και στα παραδοσιακά καφενεία, ο κόσμος κάπνιζε έξω.

Φόβος για πρόστιμα; Καλλιέργεια συνείδησης; Ωρίμανση της κοινωνίας; Αλλαγή νοοτροπίας από τους καταστηματάρχες; Όλα μαζί;

Ο καιρός θα δείξει. Το σίγουρο είναι ότι έγινε ένα μεγάλο βήμα, τόσο από πλευράς Δήμου που οφείλουμε να συγχαρούμε, όσο και από πλευράς πολιτών που στηρίξαμε τις άκαπνες συναντήσεις μας και δείξαμε ότι ζητάμε την αλλαγή. Δείξαμε ότι υπάρχουμε, ότι και η δική μας φωνή πρέπει να ακουστεί, και πως πρέπει όλοι/ες μαζί να συνυπάρχουμε στη διασκέδαση.

Η προσπάθεια τώρα ξεκινά, και όλοι/ες μαζί, καπνιστές/ριες και μη, θα τη στηρίξουμε.»

28168251_1560010574034247_1962106242740535389_n

 

 

 

28168607_1560011200700851_8003121421736730887_n

 

 

 

 

28279503_1560010650700906_6032035290836087748_n

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

16 σχόλια στο άρθρο “Κάπνισμα εκτός καταστημάτων στην Κοζάνη με τους ελέγχους της Δημοτικής Αστυνομίας – Δείτε φωτογραφίες

  1. Βεβαια εμεις οι καπνιστες να παθουμε πνευμονια εξω στο κρυο.Ας γεμισουν τα μαγαζια οι ακαπνοι.ποιος ο λογος να παω για καφε να πληρωσω 3ευρω τον καφε και να καπνιζω στο πεζοδρομιο?Δεν θα επρεπε να υπαρχουν και καταστηματα καπνιστων? Νομιζω αυτος ειναι σεβασμος.

  2. Όπως ζητούν οι αντικαπνιστές σεβασμό το ίδιο πρεπει να ισχύει και για τους καπνιστές να δώσουν την δυνατότητα άδειας καπνιστών στα καταστήματα και να αφήσουν στην κρίση του καθενός που θέλει να πίνει τον καφέ του αυτο σημαίνει σεβασμός και δημοκρατία να εχω την επιλογή ολα τα αλλα ειναι φασιστικά μέτρα

  3. Το φασιστικό ήταν να ανεχόμαστε χρόνια ολόκληρα τον καπνό σας! Φασιστικό και εγκληματικό μάλιστα με τόσους θανάτους κάθε χρόνο από τη μάστιγα του καπνού παγκοσμίως. Με καμία ευαισθησία από μεριάς σας που ανάβατε τσιγάρο σε χώρους εστίασης και δίπλα σε ανήλικα παιδιά! Όταν ρυπαίνεις τον αέρα μου και το οξυγόνο που αναπνέω είσαι εσύ άξεστος και φασίστας!

  4. Να πει καποιος τον κυριο δημαρχο να λυσει πρωτα τα αλλα προβληματα της πολης κ μετα τους καπνιστες…μια κ ειμαστε προβλημα…κ αν τον ενοχλει τον ανθρωπο το τσιγαρο ας το κοψει αδερφε!!!!!!

  5. Κ για τους μη καπνιστες τους λεω τουτο….αν σας ενοχλει σακιδιο εξτρατιας κ στο βουνο με τα θηρια…οπου υπαρχουν ανθρωποι υπαρχει κ ανοχη!!!!

  6. Το ενεργητικό και παθητικό καπνισμα βλαπτει την ατομικη και δημοσια υγεια! Μου φαινεται αδιανοητο να καπνιζουμε σε μαγαζια μη υπολογιζοντας παιδια και ανθρωπους με προβληματα υγειας! Συνειδηση λεγεται και ποιοτικη διασκεδαση! Επιτελους! Μια καπνιστρια που σεβεται αν οχι τον εαυτο της, τους συμπολιτες της!

  7. δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται απο μια ακραια κατάσταση (καπνισμα σ ολα τα μαγαζια ) να φθανουμε στην άλλη ( απαγ/σγ καπνισματος απο παντου ).. ειναι ευλολο και λογικο ο κάθε άνθρωπος που δεν καπνιζει να μην θέλει να αναπνέει καπνους τσιγάρου άλλων …. ειναι όμως εύλογο να θελει και ο καπνιστής πίνοντας τον καφέ του η το ποτό του να καπνίσει ….
    και οι 2 λύσεις είναι ακραιες και φασιστικές ..
    στην Γερμανία υπάρχουν πολλά μαγαζιά που καπνιζουν ,με σχετική ενδειξη εξω απο το μαγαζί ότι είναι μαγαζί που επιτρεπεται το καπνισμα ..
    μ αυτόν τον τρόπο ο μη καπνιστης προστατεύεται αφου μπορεί να μην παει στο συγκεκριμένο μαγαζί και να πάει σε άλλο ..και ο καπνιστής φυσικά δεν πάει σε μαγαζί που δεν καπνίζουν αφου ο ίδος θελει να καπνίσει και επιλέγει το μαγαζί που θα πάει … έτσι ικανοποιουνται και οι 2 πλευρές .. δεν μπορεί να ισχύσει κάτι τέτοιο κι εδώ ?

  8. Μπράβο τα καταφέρατε και καλά κάνατε είναι πραγματικό όμορφο να μπαίνεις σε ένα μαγαζί και είναι η ατμόσφαιρα καθαρή.. Αλλά είναι και αυτοί που θέλουν να καπνίσουν ας κάνουν κάτι για αυτό. Μερικά μαγαζιά να είναι καπνιστών? Να κάνουν ειδικό χώρο για καπνιστές? Δεν ξέρω ας τ κοιτάξουν αυτοί που πρέπει… Και ναι τόσα χρόνια που κάπνιζα παντού δεν ήταν σωστο αλλά η του ύψους η του βάθους????

  9. Toso kairo oloi emeis pou den kapnizame sevastikame tous kapnistes. Tora einai i seira tous na sevastoun tous nomous tou kratous , an theloun pantos mporoun na sinexizoun na kapnizoun akoma mesa sta katastimata !! ta prostima tha epivarinoun tous magazatores.

  10. ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΑΛΑ.
    ΕΓΩ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΩ ΕΧΩ ΝΑ ΒΓΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΙΜΟ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.