Αγωνιστική Συνεργασία: «Σύγκρουση με την πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας με τελικό στόχο την ανατροπή της»



agonistiki_sinergasia_dei

Η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) απέδειξε για άλλη μια φορά την πιστή υποταγή της, στην πολιτική της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας και του <<υγιούς ανταγωνισμού>> που τόσα δεινά έχει φέρει τις τελευταίες δεκαετίες στα λαϊκά νοικοκυριά, στους αυτοαπασχολούμενους, στους αγρότες, αλλά και στους εργαζόμενους του κλάδου.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ με δηλώσεις του παρουσιάζει ως δήθεν συμφέρουσα για τον Ελληνικό λαό τους εργαζόμενους του κλάδου και την ΔΕΗ, την πρόταση του ομίλου <<ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ>> προς την διοίκηση της ΔΕΗ για την περιβαλλοντική αναβάθμιση των λιγνιτικών μονάδων του ΑΗΣ Αμυνταίου προσφέροντας 110 εκατ. ευρώ με αντάλλαγμα την επέκταση της ληστρικής σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος με την «Αλουμίνιον της Ελλάδας» η οποία λήγει στο τέλος του 2020.

Είναι πρόκληση την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά μένουν χωρίς ρεύμα αδυνατώντας να πληρώσουν τους λογαριασμούς, οι επιχειρηματικοί όμιλοι να παίρνουν το ρεύμα σε εξευτελιστικές τιμές.

Δεν φτάνει μόνο αυτό, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ προχωράει ακόμη παραπέρα, κάνοντας αξιολόγηση ο ίδιος για το ποια πρόταση, ποιου επιχειρηματικού ομίλου είναι συμφερότερη, δήθεν για την συνέχιση της λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων. Για ακόμη μία φορά ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός βάζει πλάτη στα σχέδια της ολοκλήρωσης της απελευθέρωσης – ιδιωτικοποίησης της ηλεκτρικής ενέργειας με τεράστιες συνέπειες για όλα τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους.

Η μόνη πρόταση είναι η δημιουργία ενιαίου αποκλειστικά κρατικού φορέα ενέργειας με κριτήριο για την Παραγωγή, Μεταφορά και Διανομή του ηλεκτρικού ρεύματος την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι το επιχειρηματικό κέρδος.

Έτσι μόνο μπορεί να προστατευτεί το εθνικό καύσιμο ο λιγνίτης, να εγγυηθεί η λειτουργία των μονάδων, να εξασφαλιστεί φτηνό ρεύμα για τον λαό, η επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας, ο σεβασμός στο περιβάλλον και στα δικαιώματα των εργαζόμενων,

Απαραίτητη προϋπόθεση ο ενωμένος και καλά οργανωμένος αγώνας με ξεκάθαρο πλαίσιο αιτημάτων και την απαιτούμενη κλιμάκωση.

Όλοι μαζί λοιπόν στον αγώνα για σύγκρουση με την πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας με τελικό στόχο την ανατροπή της.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.