Παρουσίαση του βιβλίου «Τέρμινους» του Λευτέρη Παπαθανάση από την Εργατική Λέσχη Κοζάνης



wsrthuywrrwturwsturtrΗ Εργατική Λέσχη Κοζάνης σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου “Τέρμινους” το Σάββατο 20/1 στις 18.00 στο Καφέ Λα Φαμ (Γ. Κοντάρη 1).

Το “Τέρμινους” είναι ένα εικονογραφημένο αφήγημα για τους ανθρώπους τους εμφυλίου, όπου θα μας το παρουσιάσει ο ίδιος ο δημιουργός του Λευτέρης Παπαθανάσης.

“Τέρμινους” ονομάστηκε το σχέδιο του ελληνικού στρατού, υπό τις οδηγίες και την υλική στήριξη των ΗΠΑ, για τη διάλυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας την άνοιξη του 1947. Το σχέδιο αυτό ανατράπηκε χάρη στην αποφασιστικότητα, τη γενναιότητα και την αυτοθυσία των αγωνιστών της Αριστεράς και των μαχητών του ΔΣΕ.

Το “Τέρμινους” είναι οι ιστορίες του Βασίλη, της Ουρανίας, του Μιχάλη, στα βουνά των Τζουμέρκων της Ηπείρου, μα και χιλιάδων άλλων ανθρώπων, που πλήρωσαν με τη ζωή τους ή πλήρωναν για μια ολόκληρη ζωή την απόφασή τους να σταθούν απέναντι σε κάθε τύραννο και να σηκώσουν το κόκκινο αστέρι της ελευθερίας και της δικαιοσύνης πάνω από την Ελλάδα.

“Τέρμινους” σημαίνει τελικός. “Τέρμινους”, όπως τα σχέδια των εκμεταλλευτών για την οριστική απαλλαγή τους από την αντίσταση των υποτελών. “Τέρμινους”, όπως το όνειρο των σκλάβων για την οριστική απαλλαγή τους από τις αλυσίδες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.