Απεβίωσε ο ιατρός Νίκος Σταυρούσης σε ηλικία 70 ετών, ευρύτατα γνωστός στην Πτολεμαΐδα



stayroysis-nikos-iatros

Πολύ πρόωρα, σε ηλικία 70 ετών, έφυγε από κοντά μας ο γνωστός Ιατρός – Δερματολόγος Νίκος Σταυρούσης, συνεπεία παθολογικών αιτίων.

Ευρύτατα γνωστός σ’ όλη την κοινωνία της Πτολεμαΐδας, με εξαιρετικές σπουδές και συνεχή συμμετοχή σε ενημερωτικά σεμινάρια και ιατρικά συνέδρια, πρόσφερε πάρα πολλά στους πάσχοντες και την υγεία της περιοχής.

Είχε καταγωγή από την Μεσσιανή Κοζάνης και την Έδεσσα, και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας, υπηρετώντας στο ΙΚΑ, το ΤΕΒΕ και διάφορα ασφαλιστικά, ενώ διατηρούσε και ιδιωτικό ιατρείο. Λόγω της μεγάλης του Ιατρικής κατάρτισης, το Ιατρείο του επισκέπτονταν ασθενείς από πολλούς γειτονικούς νομούς και ήταν πολύ ευχαριστημένοι από την επιστημονική του αντιμετώπιση και την ανθρώπινη συμπαράσταση.

Όλους τους καρπούς των κόπων του επένδυσε στην Πτολεμαΐδα, την οποία υπεραγαπούσε και επέλεξε να μείνει μόνιμα, κτίζοντας και την κατοικία του. Ευτύχησε να αποκτήσει μία υποδειγματική σύζυγο, την Μπέτυ πρώην υπάλληλο του ΝΑΤΟ και δύο εξαιρετικά παιδιά, την Νάνσυ Φιλόλογο και τον Θανάση Ναυπηγό, ενώ απέκτησε και δύο εγγόνια, που καμάρωνε για αυτά.

Εδώ και αρκετά χρόνια ταλαιπωρήθηκε από διάφορα σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία χάρις στην εσωτερική του δύναμη, πάλεψε με καρτερία και για μεγάλο διάστημα τα αντιμετώπισε. Στη μεγάλη του αυτή μάχη είχε κοντά του, όλους τους δικούς του ανθρώπους και τους πολυάριθμους φίλους, που τον συμπαραστάθηκαν υποδειγματικά. Εδώ και ένα δίμηνο περίπου, αντιμετώπισε και άλλα προβλήματα υγείας και νοσηλεύθηκε σε νοσοκομείο, όπου ο επιβαρυμένος ήδη οργανισμός του δεν άντεξε και σήμερα το πρωί (Δευτέρα) άφησε την τελευταία του πνοή κοντά στους δικούς του ανθρώπους.

Το άγγελμα της απώλειάς του σκόρπισε την λύπη σε όλη την Πτολεμαΐδα, στον Ιατρικό κόσμο, στους πολλούς ασθενείς, που περιέθαλψε και σε όσους τον γνώριζαν προσωπικά. Η Πτολεμαΐδα θρηνεί τον επιστήμονα, τον άνθρωπο, τον φίλο, τον συμπολίτη.

Ο Νίκος Σταυρούσης αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις από το πέρασμά του στην πόλη μας. Διακρίνονταν για το ήθος, την εργατικότητα, την αγάπη στον συνάνθρωπο και την υποδειγματική υπηρέτηση του όρκου του Ιπποκράτη. Και για αυτό έχαιρε της αγάπης και εκτίμησης όλων.

Εμείς, που είχαμε το προτέρημα, να τον γνωρίσουμε από κοντά, να ζήσουμε τον χαρακτήρα του και να τον κάνουμε παρέα, είμαστε βαθύτατα συντετριμμένοι, από το θλιβερό συμβάν. Θα τον αποχαιρετήσουμε – όπως όλοι οι συμπολίτες μας – προσευχόμενοι για αιωνία ανάπαυση. Ας είναι ελαφρού το χώμα της αγαπημένης του Πτολεμαΐδας, που θα σκεπάζει τον αγαπημένο μας φίλο Νίκο Σταυρούση. Είθε ο Πανάγαθος Θεός, να χαρίζει την εξ’ ύψους παρηγορία στους δικούς του. Θα τον θυμόμαστε πάντα.

Κ.Π.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τρίτη 30 Ιανουαρίου και ώρα 12μ. στον ΙΝ Αγίου Ιωάννη Πτολεμαΐδας.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.