Καταγγελίες σοκ για άσεμνη και απρεπή συμπεριφορά από Διευθυντή Δημοτικού σε μαθητές στην Εύβοια



srtharthartjartjarrstyjsyrtjt

Έξαλλοι οι γονείς, διαμηνύουν πως δεν θα ξαναστείλουν τα παιδιά στο σχολείο – Διετάχθη ΕΔΕ

Σάλο έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νέων Στύρων Ευβοίας σε βάρος του διευθυντή του σχολείου.

Οι γονείς καταγγέλλουν τον διευθυντή για σεξουαλική παρενόχληση των παιδιών τους και δηλώνουν την πρόθεσή τους να μην ξαναστείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο μέχρι αυτός να απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του.

Σημειώνεται ότι το θέμα έχει φτάσει στη Δικαιοσύνη, ενώ τρεις από τους γονείς, έχουν καταθέσει επώνυμες καταγγελίες, κατηγορώντας τον διευθυντή του σχολείου για άσεμνη και απρεπή συμπεριφορά σε βάρος των παιδιών τους. Επίσης, έχουν απευθυνθεί από τον Οκτώβριο στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, από την οποία, ωστόσο, όπως λένε, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm μίλησε η κ. Κατερίνα Γεωργίου, μητέρα παιδιού που πηγαίνει στο δημοτικό σχολείο των Νέων Στύρων και το οποίο έχει πέσει θύμα, όπως καταγγέλλει, της συγκεκριμένης συμπεριφοράς του διευθυντή. Εκτός από την κόρη της, όπως λέει, αποκαλύφθηκε πως και άλλα δύο παιδιά έχουν υποστεί αυτή την άσεμνη και απρεπή συμπεριφορά εκ μέρους του διευθυντή.

«Ήρθε το παιδί μου και μου ανέφερε τι συνέβη με τον διευθυντή του σχολείου. Μετά την καταγγελία της κόρης μου, έμαθα έπειτα από δύο μέρες ότι υπήρχαν κι άλλα τέτοια κρούσματα μέσα στην ίδια τάξη, με παιδιά που ντρέπονταν και φοβόντουσαν να το πουν στους γονείς τους. Οπότε αποφασίσαμε να φωνάξουμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για να ενημερώσουμε τους γονείς» τόνισε, σημειώνοντας ότι δεν εξεπλάγησαν με όσα άκουσαν.

«Ο λόγος είναι ότι αυτός ο άνθρωπος πριν από 30 χρόνια είχε κατηγορηθεί ξανά, τον είχαν εξαφανίσει και το 1996 εμφανίστηκε ξανά στην Κάρυστο. Οι γονείς όταν είδαν αυτόν τον άνθρωπο, σοκαρίστηκαν γιατί άρχισαν και λένε ότι τότε ως παιδιά μας είχε παρενοχλήσει».

Η κ. Γεωργίου περιγράφει όλο το χρονικό, από την ημέρα που η κόρη της τής εκμυστηρεύτηκε τι συνέβη μέχρι και σήμερα.

«Πήγα στο σχολείο, ενημέρωσα τη δασκάλα και μίλησα και με τον ίδιο, ο οποίος βέβαια δεν παραδέχθηκε κάτι, αλλά ήταν σε πολύ αμήχανη θέση. Μετά πήγα στην πρωτοβάθμια, έδωσα κατάθεση και έκανα καταγγελία επωνύμως, πήγα στην ασφάλεια ανηλίκων στη Χαλκίδα και το χαρτί στάλθηκε στον εισαγγελέα. Το παιδί μου, δέκα ετών, κατέθεσε στο πρωτοδικείο Καρύστου χωρίς την παρουσία παιδοψυχολόγου. Είπε και για τον εαυτό της και για τα άλλα παιδάκια, γιατί την ρώτησαν. Μου είπαν ότι στις 20 Ιανουαρίου θα το παραλάβει ο εισαγγελέας και εκείνος θα κρίνει τι πρέπει να γίνει» κατήγγειλε και απέδωσε ευθύνες στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Εδώ και τρεις μήνες παρακαλούμε να τον θέσουν σε αργία γιατί καταλαβαίνετε την ανησυχία των γονέων και των δασκάλων. Δεν μας έχουν δώσει ποτέ καμία απάντηση. Το μόνο που μας λένε είναι πως “ό,τι γίνεται, γίνεται μυστικά» και μας λένε να κάνουμε ό,τι θέλουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εμείς ζητήσαμε να απομακρυνθεί αυτός ο άνθρωπος από το σχολείο. Μας κάνει εντύπωση πώς τον έχουν αφήσει μετά από όλα αυτά, ενώ έχει βρεθεί και το χαρτί πριν από 30 χρόνια που αφορούσε σε σεξουαλική παρενόχληση παιδιών τότε», πρόσθεσε.

«Οι γονείς είναι ήδη ενημερωμένοι, έχουμε στείλει από τις 30 Νοεμβρίου χαρτιά με 60 υπογραφές, ζητώντας την απομάκρυνσή του έως τη διερεύνησή του. Όλοι ανησυχούν για τα παιδιά τους που πηγαίνουν στο σχολείο», είπε η κ. Γεωργίου.

Σήμερα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου έχει προγραμματίσει συνάντηση για το θέμα. «Θέλουμε να μην ξαναστείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο μέχρι να μας απαντήσουν ότι έχουν απομακρύνει αυτόν τον άνθρωπο από το σχολείο, έως να τελειώσει η υπόθεση και νομικώς και διοικητικώς».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή την αποκάλυψη του Realfm 97,8 σχετικά με τις καταγγελίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού Νέων Στύρων Ευβοίας σε βάρος του διευθυντή του σχολείου.

Σημειώνεται ότι οι γονείς καταγγέλλουν τον διευθυντή για σεξουαλική παρενόχληση των παιδιών τους και δηλώνουν την πρόθεσή τους να μην ξαναστείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο μέχρι αυτός να απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του.

“Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει ότι από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες γονέων σχετικά με απρεπή συμπεριφορά εκπαιδευτικού Δημοτικού Σχολείου της Εύβοιας. Είχε προηγηθεί προκαταρκτική εξέταση. Μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ ο καταγγελλόμενος εκπαιδευτικός θα βρίσκεται εκτός σχολικής μονάδας, σε άδεια. Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, που πληροφορήθηκε σήμερα τις καταγγελίες, ζήτησε λεπτομερείς έγγραφες εξηγήσεις από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας” αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Από το newsbomb.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.