Γιατί σας συμφέρει να δραστηριοποιηθείτε επιχειρηματικά και στο Διαδίκτυο



photo-epixeirisi-sto-diadiktio

Έχετε μία δική σας επιχείρηση και επιδιώκετε να επεκτείνετε τη δραστηριότητά σας στο Διαδίκτυο προκειμένου να αυξήσετε τις πωλήσεις και κατ’ επέκταση τα κέρδη σας.

Με την επί πληρωμή διαφημιστική προβολή στο Ίντερνετ (διαφημιση adwords, χορηγούμενες αναρτήσεις στα social media κλπ) πετυχαίνετε την προβολή των προϊόντων που εμπορεύεστε ή τις υπηρεσίες που παρέχετε σε μεγάλη μερίδα του καταναλωτικού κοινού που πλέον «συχνάζει» εκεί.

Δείτε παρακάτω γιατί σάς συμφέρει να επεκτείνετε την επιχειρηματική σας δραστηριότητα στο Διαδίκτυο.

Επέκταση επιχείρησης σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο

Οι χρήστες και δυνητικοί πελάτες της επιχείρησής σας δεν χρειάζεται να είναι στην ίδια περιοχή με την έδρα του ηλεκτρονικού καταστήματος αφού η ανταλλαγή πληροφοριών, οι αγορές προϊόντων και οι συναλλαγές μπορούν να πραγματοποιηθούν ανά πάσα στιγμή (24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα και από οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο με πρόσβαση στο Διαδίκτυο). Ένας φυσικό κατάστημα μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο πελάτες που μπορούν να το επισκεφτούν σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες.

Αύξηση ενδιαφέροντος από τους Έλληνες καταναλωτές

Σχεδόν 7 στους 10 Έλληνες καταναλωτές δηλώνουν ότι προτιμούν να πραγματοποιούν τις αγορές τους από e-shops. Ο βασικός λόγος είναι ότι βρίσκουν καλύτερες τιμές σε προϊόντα που επιθυμούν να προμηθευτούν και σε υπηρεσίες. Οι εγχώριοι καταναλωτές πλέον -όπως καταγράφεται από πρόσφατη μελέτη του Ελληνικού Συνδέσμου Εμπορίου- ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια, οι οποίοι μάλιστα ξοδεύουν σε ηλεκτρονικές αγορές 1.300 ευρώ ο καθένας τον χρόνο. Οι 6 στους 10 δε, δηλώνουν ότι προτιμούν τις αγορές από το Ίντερνετ και για έναν ακόμη λόγο: μπορούν να συγκρίνουν τις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών των ηλεκτρονικών καταστημάτων και έτσι καταφέρνουν να πραγματοποιούν συμφέρουσες αγορές.

Αποκόμιση πλεονεκτήματος έναντι των ανταγωνιστών

Το Ίντερνετ «ανοίγει» για την επιχείρησή σας μια εντελώς νέα αγορά. Ο ανταγωνισμός μέσω του Διαδικτύου αυξάνεται και αν μια επιχείρηση δεν προβάλλει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της, περιορίζονται οι πιθανότητες να σημειώσετε επιχειρηματική επιτυχία. Η εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο είναι ένα κύριο όφελος του διαδικτύου, που επιτρέπει σε μια επιχείρηση να δώσει αποτελεσματική και έγκυρη πληροφόρηση ώστε να κερδίσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι όσων δεν προβάλλονται ηλεκτρονικά. Εξίσου σημαντικό είναι ότι οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν πλέον να ανταγωνιστούν τις μεγάλες, αφού η μείωση των εξόδων συνδράμει στην πώληση προϊόντων με μειωμένες τιμές.

Βελτίωση δεικτών αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης

Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές επιτρέπουν την αμφίδρομη σχέση μεταξύ επιχείρησης και καταναλωτή. Κάθε επιχείρηση με άλλα λόγια, μέσω των ηλεκτρονικών συναλλαγών μπορεί να συλλέξει πολλά στοιχεία για τις συνήθειες, τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των καταναλωτών και σύμφωνα με αυτά να αναπροσαρμόσει την πολιτική της προς το θετικότερο. Γνωρίζοντας τις ανάγκες των πελατών, οι επιχειρήσεις είναι σε θέση να προχωρήσουν στη διάθεση συγκεκριμένων προϊόντων που να εξυπηρετούν μεγαλύτερες ομάδες καταναλωτών, αυξάνοντας έτσι την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.