Αλκυονίδες… τέλος; Επιδείνωση του καιρού και αστάθεια σε όλη τη χώρα από τις επόμενες ημέρες – Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου



rdetyujhsrtjhusrtujhrt

Οι υπέροχες χειμερινές λιακάδες φαίνονται πως δεν θα κρατήσουν για πολύ ακόμα και θα δώσουν τη θέση τους και πάλι στο χειμώνα.

Απολαύστε λοιπόν τη σημερινή λιακάδα καθώς από την Πέμπτη ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αναμένονται βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας, χωρίς ωστόσο να προβλέπεται κάποιο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας.

Για σήμερα, Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, αναμένουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Νότιο Αιγαίο.

Η ορατότητα σε πολλές περιοχές της χώρας θα είναι περιορισμένη. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες οι οποίες τοπικά ενδέχεται να είναι πυκνές. Παγετός θα εκδηλωθεί νωρίς το πρωί στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 12 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 14 βαθμούς, στην Ήπειρο από 1 έως 15, στην Κεντρική Ελλάδα από -1 έως 15 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 5 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στις Σποράδες από 5 έως 15 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε όλα τα πελάγη θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς, με εξαίρεση τα βόρεια τμήματα του Αιγαίου όπου θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 4 με 5 μποφόρ.

Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Για μεγάλες διαφοροποιήσεις των μετεοστοιχείων για την εικόνα του καιρού το ερχόμενο Σαββατοκύριακο έκανε λόγο ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου μέσα από το σημερινό (30/1) δελτίο καιρού της ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε, ο Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτησή του στο Facebook, οι βροχές που αναμένονταν να έρθουν τις επόμενες ημέρες «άλλαξαν γνώμη» με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές της νότιας νησιωτικής Ελλάδας και πολλές περιοχές της Κρήτης να μην βρέξει… Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από βροχές, θα είναι κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας ωστόσο οι περισσότερες θα είναι τοπικού χαρακτήρα.

Ο κ. Αρναούτογλου τόνισε παράλληλα ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο «φως στον ορίζοντα» για αξιόλογες βροχές στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής και νότιας Ελλάδας όπου ισχυροί και θερμοί κατά τόπους νοτιάδες για αρκετές ημέρες θα έχουν το «πάνω χέρι».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αναλυτικά τι είπε ο Σάκης Αρναούτογλου για τον καιρό των επόμενων ημερών:

Από το newsbomb.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.