Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα – Δείτε σε ποιες περιοχές χιονίζει – Που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες



araxova2356765378658

Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα – Δείτε LIVE σε ποιες περιοχές χιονίζει αυτή την ώρα Στα «λευκά» και η Πάρνηθα – Πέφτει χιόνι ακόμα και στο κέντρο της Λαμίας

Χιονιάς πλήττει τη χώρα μας τις τελευταίες ώρες. Ήδη από το πρωί της Πέμπτης (21/12/2017) κάτοικοι πολλών περιοχών είδαν τα πρώτα χιόνια. 
 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE EIKONA ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΜΠΑΦΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ (κάμερα 1)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE EIKONA ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΜΠΑΦΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ (κάμερα 2)

Δείτε παρακάτω σε ποιες άλλες περιοχές σημειώνονται χιονοπτώσεις

Χιονίζει αυτή την ώρα και και στα Βίλια Αττικής

Δείτε ΕΔΩ LIVE εικόνα από τα Βίλια Αττικής

Παρόμοια είναι η εικόνα αυτή την ώρα και στα Τρίκαλα Κορινθίας

Δείτε ΕΔΩ LIVE εικόνα από τα Τρίκαλα Κορινθίας

Λευκό είναι το τοπίο και στη λίμνη Πλαστήρα

Δείτε ΕΔΩ LIVE εικόνα από τη λίμνη Πλαστήρα

 Χιονίζει αυτή την ώρα και στο Πισοδέρι

Δείτε ΕΔΩ LIVE εικόνα από το Πισοδέρι

Στα «λευκά» έχει ντυθεί και το Νεραϊδοχώρι Τρικάλων

Δείτε ΕΔΩ LIVE εικόνα από το Νεραϊδοχώρι Τρικάλων

Στα «λευκά» και η Λαμία

Στον Άγιο Λουκά και στη βόρεια πλευρά της πόλης το έχει «στρώσει» από νωρίς το πρωί. Αν το χιόνι συνεχίσει να πέφτει με την ίδια ένταση θα το «στρώσει» και μέσα στο κέντρο της Λαμίας, αναφέρει το Lamiareport.gr. 

Χιόνι σε όλη τη Φθιώτιδα

Το χιόνι ξεκίνησε από τους ορεινούς όγκους της Δυτικής Φθιώτιδας και Λοκρίδας και φυσικά την Όθρυ. Τα σχολεία στην Υπάτη δεν λειτούργησαν καθώς το χιόνι από νωρίς το πρωί είχε φτάσει τους πέντε πόντους. Αντίθετα κανονικά πήγαν στα σχολεία τους οι μαθητές όλων των υπολοίπων σχολείων. Η χιονόπτωση ειδικά στη Βόρεια Λαμία είναι εντυπωσιακή με το χιόνι να είναι ιδανικό και για παιχνίδια.

fff

Οι αλατιέρες του Δήμου και τα βαριά μηχανήματα έχουν πιάσει δουλειά από το πρωί, προκειμένου να είναι ανοιχτό το δίκτυο εντός της πόλης.

Επίσης τα μηχανήματα της Περιφέρειας ενεργούν στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού και Λαμίας – Μπράλου διατηρώντας το δίκτυο ανοιχτό και χωρίς τη χρήση – προς το παρόν – αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ο χιονιάς έφτασε ακόμη και στις όμορφες παραλίες Μώλου – Καμένων Βούρλων και Αγίου Κων/νου χωρίς όμως να υπάρχει διάθεση να το στρώσει. Αντίθετα στα ορεινά τα βουνά άσπρισαν χωρίς όμως να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

Νωρίτερα το πρωί τα μηχανήματα στην Εθνική οδό έπιασαν δουλειά στις σήραγγες του Αγίου Κωνσταντίνου όπου δόθηκε και η μεγαλύτερη προσοχή.

Κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής στο δίκτυο και τα σχολεία λειτουργούν κανονικά σε όλον τον Δήμο, αναφέρει το Lamiareport.gr

metsovo86548

Χιονίζει στην ημιορεινή και ορεινή Αχαΐα

Χιονίζει από τα ξημερώματα σε πολλές περιοχές της ημιορεινής και ορεινής Αχαΐας, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Ειδικότερα, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται όσοι οδηγοί κινούνται στις εθνικές οδούς Πατρών – Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας και Καλαβρύτων – Αιγίου, μέσω Πτέρης, καθώς και στις επαρχιακές οδούς Καλαβρύτων – Διακοπτού, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου και μέσω Λουσών, όπως και στον δρόμο που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο.

Πάντως, μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους. Επίσης, χιονόπτωση σημειώνεται και στην ορεινή Ναυπακτία, αλλά οι δρόμοι είναι ανοικτοί, ενώ τα μηχανήματα εργάζονται συνεχώς, ώστε να απομακρύνουν τον πάγο από το δρόμο που συνδέει το Αγρίνιο με το Καρπενήσι.

Στα «λευκά» και τα Καλάβρυτα 

Κατάλευκος είναι ο Χελμός από τις χιονοπτώσεις των τελευταίων ωρών. Ο ορεινός όγκος της Αχαΐας ετοιμάζεται όπως φαίνεται να υποδεχθεί με τον ιδανικότερο τρόπο τους επισκέπτες των Χριστουγέννων.

Οι εικόνες από το χιονοδρομικό κέντρο ντυμένο στα λευκά δημιουργεί ένα υπέροχο εορταστικό κλίμα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

kalyvryta

Χιονόπτωση και στα Τρίκαλα 

Μπορεί οι μετεωρολογικές προβλέψεις να προέβλεπαν χιόνι στα ορεινά, αλλά έκανε την εμφάνιση του και στα πεδινά. Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε η χιονόπτωση και στην πόλη των Τρικάλων, με μικρούς και μεγάλους να ευελπιστούν να συνεχιστεί έτσι και να «κάνουν» λευκά Χριστούγεννα, αναφέρει το trikalanews.gr

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Πηγή φωτογραφίων: Lamiareport.gr, Eurokinisssi, Forecast Weather Greece, kalavrytanews.com, trikalanews.gr

Πού θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
 

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ):

Την Πέμπτη (21-12-2017)

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά διαστήματα στα Κύθηρα, την Πελοπόννησο (κυρίως στην ανατολική και την νότια). Βροχές κατά περιόδους ισχυρές είναι πιθανό να εκδηλωθούν στην Ευρυτανία, τη Φωκίδα, την ανατολική Στερεά (κυρίως στη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την Εύβοια).

Β. Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο αρχικά από τα 600 μέτρα που σταδιακά μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα όρεινα. Στις υπόλοιπες περιοχές, καθώς και στη Θεσσαλία (κυρίως στο Πήλιο) κατά διαστήματα θα χιονίζει και στα ημιορεινά (500-600 μέτρα).

Γ. Οι θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι στη νότια Πελοπόννησο και τα Κύθηρα θα ενισχυθούν τη νύχτα στα 9 και πιθανόν στα 10 μποφόρ.

Την Παρασκευή (22/12)

Α. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στις παραπάνω περιοχές, επιπλέον ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν από το μεσημέρι στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τη νύχτα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης (κυρίσως στα δυτικά).

Β. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Το Σάββατο (23/12)

Τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστιούν στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη και θα εξασθενήσουν. Πιθανή νέα μεταβολή του καιρού και από τα βόρεια με τοπικές χιονοπτώσεις, κυρίως στα ανατολικά, καταιγίδες στο Αιγαίο, θυελλώδεις βοριάδες και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Στην Αττική νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο στα ημιορεινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (πάνω από τα 900 μέτρα). Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά το πρωί αυξημένες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -02 (μείον 2) έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά το πρωί αυξημένες. Τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της Χαλκιδικής και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -04 (μείον 4) έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους νωρίς το πρωί και τη νύχτα.

Περισσότερα στο newsbomb.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.