«Στίγματα»: Συνεχίζονται οι παραστάσεις από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης



stigmata3245763457657456

«Αλλά αυτό το λουλούδι είναι ευαίσθητο… Ευαίσθητο πανάθεμά το…Θέλει υπομονή και προσοχή… Θέλει ανθρώπινα χέρια… Ούτε άνθρωπος να ‘ταν… Δε σ’αφήνει ποτέ να ηρεμήσεις… Ανάποδο πράγμα… Όλα τα λουλούδια την Άνοιξη, ετούτο τον Οκτώβρη…»

Η παράσταση Στίγματα σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Ελένης Δημοπούλου και σκηνοθεσία της Σοφία Αντωνίου συνεχίζονται απόψε Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, Δευτέρα 11 και Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στις 21:15 στην Αίθουσα Τέχνης. Μια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης για το πολυτιμότερο άνθος της περιοχής, τον κρόκο.

Για τη συγγραφή του κειμένου, ο Δημήτρης Ντάσκας και η Θάλεια Γρίβα μίλησαν με κατοίκους του μικρού χωριού Κρόκος, λίγο έξω από Κοζάνη, άντρες και γυναίκες από 25 έως 85 ετών, συνομιλίες που καταγράφηκαν και αποτέλεσαν την πρώτη ύλη για τα ΣΤΙΓΜΑΤΑ. Η συλλογή και η καταγραφή αυτών των αφηγήσεων θύμισε τη διαδικασία διαλογής του κρόκου, τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη: άνθρωποι μαζεμένοι γύρω από ένα τραπέζι, που μοιράζονται απλόχερα τα βιώματά τους, όσο τα χέρια τους ξεχωρίζουν τα άχρηστα πέταλα, από τα πολύτιμα στίγματα του λουλουδιού. Αφηγήσεις προσωπικές για την κούραση και το κρύο, για τα γέλια και τη χαρά, για την αγάπη και το θάνατο. Ο κύκλος της ζωής αυτών των ανθρώπων, άμεσα συνδεδεμένος με τον κύκλο της ζωής του λουλουδιού.

Στην παράσταση παίζουν πολίτες της Κοζάνης, απόφοιτοι των εκπαιδευτικών εργαστηρίων του ΔΗΠΕΘΕ της πόλης, μέλη της θεατρικής ομάδας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. “Η Πόλη στη σκηνή”, άνθρωποι που οι μνήμες και τα βιώματα τους είναι παραπλήσια ή και ταυτόσημα με τους χαρακτήρες του έργου, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της επί χρόνια πολυσχιδούς συνεργάτιδας του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, Σοφίας Αντωνίου.

ΣΤΙΓΜΑΤΑ των Δημήτρη Ντάσκα και Θάλειας Γρίβα
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ελένη Δημοπούλου
Σκηνοθεσία: Σοφία Αντωνίου
Επιμέλεια κίνησης: Μέλπω Βασιλικού
Μουσική: Νίκος Βαλταδώρος, Δημήτρης Ζαχαράκης
Σκηνικά-φωτισμοί: Richard Antony
Φωτογραφίες: Σάκης Αναστασόπουλος

Παίζουν τα μέλη της ομάδας “Η πόλη στη σκηνή” : Αλεξία Αντωνιάδου, Κωνσταντίνα Βαϊνά, Μάνθος Βαϊσίδης, Ντόνα Βασιλοπούλου, Πελαγία Γιαλλουράκη, Φωτεινή Γούλκα, Φώφη Ζαγορίτου, Σόνια Κούτσιανου, Βάια Λαμπροπούλου, Φωτεινή Πατσιούρα, Χάρης Σισμανίδης, Λόλα Τσίτσαρη

Παραστάσεις:
Κυριακή 10 έως Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στις 21.15 στην Αίθουσα Τέχνης
Γενική είσοδος: 5€ Κανονικό – 3€ Μειωμένο (Μαθητικό, Φοιτητικό, Ανέργων, Α.Μ.Ε.Α)

Πληροφορίες: 2461024062

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.