Εξαπατούσαν ηλικιωμένους στην Κοζάνη προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ – Δύο συλλήψεις για 6 περιπτώσεις απάτης



astinomia_dias1

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης 6 περιπτώσεις απάτης που διαπράχτηκαν σε βάρος 6 ηλικιωμένων, στην περιοχή της Κοζάνης.

Συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου 2017 καταγγέλθηκαν περιπτώσεις εξαπάτησης κυρίως ηλικιωμένων ατόμων στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, καθώς άγνωστα άτομα προσποιούμενα τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, επισκέπτονταν οικίες ηλικιωμένων ατόμων και προφασιζόμενα διαρροή ρεύματος απαιτούσαν χρηματικά ποσά, συγκέντρωση και απομάκρυνση των τιμαλφών, προς αποφυγή ηλεκτροπληξίας.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αγνώστων δραστών.

Μετά από επισταμένες αναζητήσεις συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης 2 ημεδαποί, ηλικίας 39 και 55 χρονών.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.045 ευρώ και κοσμήματα. Σε παθούσα αποδόθηκαν τα κοσμήματα και το χρηματικό ποσό που της είχαν αφαιρέσει οι προαναφερόμενοι.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, ενώ παράλληλα ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.