Σύσκεψη στην Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κοζάνης για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ



pasok346345Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΚΟΖΑΝΗΣ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Ν.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Κυριακή 3/12) με ευρεία συμμετοχή εκπροσώπων της κοινωνίας (Α΄ και Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστικών στελεχών Α/θμιων και Β/θμιων συνδικάτων, εξειδικευμένων επιστημόνων με πολύχρονη σχέση εργασίας με την ΔΕΗ Α.Ε., συνταξιούχων της ΔΕΗ Α.Ε.)

Με θέμα τις πρόσφατες εξελίξεις στο ενεργειακό πεδίο και τις συνακόλουθες επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία και οικονομία στο ενεργειακό άξονα ΚΟΖΑΝΗΣ-ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ-ΦΛΩΡΙΝΑΣ.

Μετά από πλούσιο και σε βάθος διάλογο που αναπτύχθηκε, ΟΜΟΦΩΝΑ καταλήξαμε και προτείνουμε στην τοπική κοινωνία και στους θεσμούς που την εκφράζουν:

Την κράτηση της συμφωνίας της Παρασκευής (1/12 στο ξενοδοχείο Χίλτον) μεταξύ του αρμόδιου υπουργού κ. ΣΤΑΘΑΚΗ και των ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ των δανειστών.
Την απόδοση εκ μέρους της επιτροπής Ανταγωνισμού της Ε.Ε (DG Comd) ικανού χρόνου σε περαιτέρω διάλογο μεταξύ Κυβέρνησης – επιτροπής, προκειμένου να αποφευχθούν οι καταστροφικές συνέπειες για τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες.
Να προταχθεί ΑΜΕΣΑ με νόμο από την Βουλή των Ελλήνων η αδήριτη ανάγκη συγκρότησης ΕΘΝΙΚΟΥ-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ-ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ προκειμένου το σύνολο των παιχτών στον ενεργειακό τομέα να «παίζουν»¨σε γνωστό και καθαρό γήπεδο.
Τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μπορούν να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο ομάδας ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. Η σπουδαιότητα του ζητήματος επιβάλλει « πανεθνική σύμπνοια» διότι όπως είναι γνωστό ΔΕΝ υπάρχει εθνική ανεξαρτησία ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΝΙΚΗ Ενεργειακή Επάρκεια και Πολιτική.
Η ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΚΟΖΑΝΗΣ καλεί το σύνολο της κοινωνίας και τους θεσμούς έκφρασής της να ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ στις εκδηλώσεις ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Το μήνυμα ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ θα πρέπει να ληφθεί από το μέγαρο ΜΑΞΙΜΟΥ φθάνοντας μέχρι την έδρα της επιτροπής ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ των ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.