Πως αποφεύγουμε τα όρια των στοιχηματικών εταιριών



tuy7krswk6raskj6rs6tjsy67

Οι περισσότεροι online bookmakers διαφημίζουν ότι προσφέρουν τις καλύτερες αποδόσεις, κορυφαίες υπηρεσίες και μοναδικές προσφορές. Στέλνουν επομένως άμεσα ή έμμεσα το μήνυμα στους παίκτες ότι είναι ευπρόσδεκτοι να παίξουν στην ιστοσελίδα τους και να κερδίσουν. Το Foxbet.gr εξηγεί τί συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα;

Όπως κάθε εταιρία, έτσι και οι στοιχηματικές εταιρίες έχουν σκοπό το κέρδος, γι’αυτό και τρεις κατηγορίες παικτών… δεν τους είναι ιδιαίτερα «συμπαθείς». Πρόκειται για τους επαγγελματίες, τους μεθοδικούς και τους κερδισμένους!

Αν ανήκετε στις παραπάνω κατηγορίες, αρκετές εταιρίες στις οποίες διατηρείτε λογαριασμό θα ήθελαν πολύ να σας…πείσουν να μην τις επιλέγετε για τα στοιχήματά σας, δεδομένου ότι «ροκανίζετε» ένα ποσοστό των κερδών τους. Το πλέον εύκολο επομένως, θα ήταν άμεσα να σας κλείσουν στο λογαριασμό. Δεν το κάνουν όμως για να μην διακινδυνεύσουν δύο πράγματα: α) την υστεροφημία τους και β) την αδειοδότησή τους (αν υπάρξουν ενστάσεις από την πλευρά των παικτών).

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι οι book δεν έχουν μεθόδους «αντιμετώπισης» των παικτών που τους κερδίζουν συστηματικά και κυρίως ανήκουν στο target group των επαγγελματιών ή «πονηρών» παικτών. Το «οπλοστάσιο» τους, περιλαμβάνει από μικρά όρια στοιχηματισμού, μέχρι χαμηλά όρια σε πιθανά κέρδη και από ενδελεχείς ελέγχους του λογαριασμού σας μέχρι καθυστέρηση σε αναλήψεις ή επιπλέον απαιτούμενα έγγραφα ταυτοποίησης (σε ακραίες περιπτώσεις). Με αυτούς τους τρόπους κυρίως προσπαθούν να ωθήσουν τους κερδισμένους παίκτες στο να μην τις επιλέγουν για τα πονταρίσματά τους.

Πώς μπορείτε να αποφύγετε τα όρια των book;

Στο κείμενο αυτό θα βρείτε αρκετούς τρόπους για να μην μπαίνετε στο μάτι των εταιριών ακόμα κι όταν κερδίζετε και να αναγνωρίζετε τους λόγους για τους οποίους κινδυνεύετε να «στοχοποιηθείτε» με χαμηλά όρια, ώστε να τους αποφεύγετε.

1. Μονά Στοιχήματα

Είναι δεδομένο ότι οι εταιρίες δεν «συμπαθούν» τους παίκτες που παίζουν μονά στοιχήματα και ο λόγος είναι απλός. Το προσδοκώμενο κέρδος από αυτή την κατηγορία παικτών είναι μικρότερο συγκριτικά με τους παίκτες που παίζουν παρολί. Με τα μονά αποδεκτά ο παίκτης αποφεύγει τον πολλαπλασιασμό της γκανιότας, μέσω της οποίας ο book έχει εξασφαλισμένο κέρδος. Σκεφτείτε με απλά λόγια ότι σε ένα μόνο παιχνίδι θα παίξετε με γκανιότα 6%, ενώ στη δυάδα το ποσοστό θα πολλαπλασιαστεί! Όπως έχει τονίσει και ο μεγάλος Γιώργος Παρασκευάς: «Η γκανιότα είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος του book. Τρώει τον παίκτη, όπως το νερό τρώει την πέτρα!».

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σχεδόν όλοι οι επαγγελματίες παίκτες επιλέγουν μονά στοιχήματα. Άρα η συνεχής επιμονή σε μονά στοιχήματα είναι ικανή να βάλει το λογαριασμό σας στο μικροσκόπιο των traders των εταιριών, οι οποίοι θα ελέγξουν αν η παικτική σας συμπεριφορά (betting patterns) ταιριάζει σε «επαγγελματία» (pro) ή καθημερινό παίκτη (recreational όπως είναι ο διεθνής όρος).

2. «Περίεργα» πονταρίσματα στα μονά στοιχήματα

Σκεφτείτε ότι είστε ο trader μίας εταιρίας και βλέπετε ότι από έναν λογαριασμό ποντάρετε σε μία επιλογή το ποσό των 358.36€. Τι θα σκεφτόσασταν; Γιατί ο παίκτης δεν πόνταρε 360 ή 355 ευρώ;

Αυτόματα μπαίνετε στο «μάτι» της εταιρίας και θεωρείστε (εν δυνάμει) arber, ειδικά αν ο λογαριασμός σας είναι καινούργιος. Η παραπάνω τακτική πονταρίσματος θεωρείται ύποπτη για την εταιρία και δείχνει arbitrage, ακόμα και αν δεν είναι. Ο λογαριασμός σας μπαίνει αυτόματα στο «μικροσκόπιο» και η επανάληψη τέτοιων πονταρισμάτων θα οδηγήσει αυτόματα την εφαρμογή ορίου στον λογαριασμό σας ή ακόμα και στο κλείσιμο του.

Το arbing (δηλαδή η εκμετάλλευση από τον παίκτη της διαφοράς αποδόσεων στις εταιρίες, ώστε να αποκομίσει σίγουρο κέρδος ποντάροντας σε όλες τις επιλογές) τυπικά δεν είναι παράνομο. Οι book, όμως, το «κυνηγούν» ανελέητα, πρώτα «διορθώνοντας» τις δικές τους αποδόσεις για να μην προκύπτει surebet και μετά «στοχοποιώντας» τους παίκτες που έχουν τέτοια χαρακτηριστικά. Τα πονταρίσματα με ακριβή ποσά σε ακρίβεια λεπτών του Ευρώ είναι μια πολύ ισχυρή ένδειξη για arber.

3. Σύστημα πονταρίσματος στα μονά στοιχήματα

Οι στοιχηματικές δεν συμπαθούν τους παίκτες που ποντάρουν με συστήματα αυξητικού πονταρίσματος. Υπάρχουν πολλά δημοφιλή συστήματα πονταρίσματος, όπως για παράδειγμα διπλασιασμός κεφαλαίου (Martingale) ή προσθαφαίρεση ποσών ανάλογα με το αν κερδίσατε ή χάσατε το προηγούμενο (Labouchere) ή υπολογισμός του πονταρίσματος ανάλογα με τις πιθανότητες επιτυχίας (Kelly Criterion).

Το software της εταιρίας έχει μάθει πια να «αναγνωρίζει» τα πονταρίσματά σας, ειδικά αν αυτά είναι διαδοχικά κι έχουν δεκαδικά ψηφία. Μετά από μερικά πονταρίσματα αυτόματα ο λογαριασμός μπαίνει σε επιτήρηση και το τμήμα των traders εξετάζει το παικτικό σας προφίλ. Αν θεωρηθείτε «επαγγελματίας» αυτόματα θα δείτε τα όρια σας να ελαττώνονται δραματικά.

4. Άνδρας ή γυναίκα;

Οι λογαριασμοί που ανοίγονται στις εταιρίες σε γυναικεία ονόματα μπαίνουν αυτόματα στο «μικροσκόπιο» των μπουκ, ειδικά αν απ’ αυτούς ποντάρονται μεγάλα ποσά σε στοιχήματα που αφορούν σπορ και όχι καζίνο. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί κάπως… ρατσιστικό, αλλά στηρίζεται ωστόσο στις στατιστικές. Υπάρχουν ελάχιστες γυναίκες που ασχολούνται με το αθλητικό στοίχημα ποντάροντας μεγάλα ποσά, οπότε οποιοσδήποτε λογαριασμός ανοίγεται σε γυναικείο όνομα θεωρείται ύποπτος για χρησιμοποίηση στοιχείων τρίτου προσώπου.

5. Ποσοστό επιτυχίας και ποσό κέρδους

Μην αμφιβάλλετε ότι οι εταιρίες παρακολουθούν πολύ στενά το λογαριασμό σας, σε περίπτωση που κερδίζετε συχνά. Υπάρχει ένα ποσοστό παικτών που οι bookmakers αποφασίζουν να τους βάλουν όρια στο λογαριασμό τους, παρ’ ότι δεν έχουν χαρακτηριστικά arbers. Οι εταιρείες τους βάζουν limit γιατί είναι καλοί παίκτες, κερδίζουν δηλαδή μεγάλο ποσοστό των μονών στοιχημάτων που τοποθετούν. Σπανιότερα οι εταιρίες μπορεί να λιμιτάρουν έναν παίκτη που κέρδισε μία φορά ένα μεγάλο ποσό ή έφτασε πολλές φορές κοντά στο να κερδίσει.

6. Ποντάρισμα σε λάθος αποδόσεις

Αρκετές φορές μία εταιρία μπορεί να προσφέρει από σφάλμα του λογισμικού λανθασμένη απόδοση. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες, κυρίως άπειροι, οι οποίοι μόλις δουν την απόδοση σπεύδουν να την ποντάρουν, ελπίζοντας ότι το στοίχημα τους δεν θα ακυρωθεί. Το συγκεκριμένο στοίχημα αυτόματα θα πάρει πολλαπλάσιο ποντάρισμα και ο trader, έστω και αν δεν το αντιληφθεί την ίδια στιγμή, στη συνέχεια θα ακυρώσει το στοίχημα.

Αν είστε νέος παίκτης το πιο πιθανό είναι ο λογαριασμός σας να λιμιταριστεί γιατί οι λάθος αποδόσεις εμφανίζονται συνήθως στα προγράμματα arbitrage. Στους Βρετανούς μπουκ θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η εταιρία δικαιούται να ακυρώσει ένα στοίχημα όταν αυτό παρεκκλίνει κατά 25% από την πραγματική απόδοση, διαφορετικά ο παίκτης έχει το δικαίωμα να προσφύγει στην ανεξάρτητη διαιτητική Αρχή, IBAS.

7. Ανάληψη κερδών

Αν έχετε ένα κερδοφόρο σερί επιτυχιών, μην κάνετε ανάληψη αμέσως. Ή τουλάχιστον μην αποσύρετε από το λογαριασμό σας ολόκληρο το ποσό. Αφήστε στο λογαριασμό τουλάχιστον το 25%, διαφορετικά αυτόματα η στοιχηματική σας βάζει στην «μαύρη» λίστα καθώς βλέπει ότι είναι πιθανό να μην της «γυρίσετε» πίσω τα κέρδη σας. Όσο τα χρήματα βρίσκονται στο λογαριασμό σας, η εταιρία έχει πάντα την ελπίδα ότι θα τα τζιράρετε και θα τα χάσετε. Είναι προτιμότερο, λοιπόν, οι αναλήψεις να γίνονται τμηματικά έστω κι αν δεν παίζετε.

8. Χώρα προέλευσης

Οι bookmakers κατηγοριοποιούν κάθε χώρα. Για παράδειγμα οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης ή της Λατινικής Αμερικής έχουν περισσότερους παίκτες που κυνηγούν τα μπόνους (bonus hunters) ή άλλους «ύποπτους» λογαριασμούς σε σύγκριση με τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Αυτόματα οι λογαριασμοί απ’ αυτές τις χώρες θα έχουν και μικρότερα όρια πονταρίσματος.

9. Η ρευστότητα του ανταλλακτηρίου

Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, το αν υπάρχει ρευστότητα στη Betfair ή σε κάποιο άλλο ανταλλακτήριο μπορεί να καθορίσει την πολιτική μιας εταιρίας στα επιτρεπόμενα όρια που βάζει σε συγκεκριμένα ματς. Πολλοί online bookmakers χρησιμοποιούν άλλες business-to-business (b2b) εταιρίες, οι οποίες αναλαμβάνουν να διοχετεύσουν την υποχρέωση στο ανταλλακτήριο όταν τα πονταρίσματα είναι πολλά και δύσκολα διαχειρίσιμα.

10. Επιμονή σε ένα ποντάρισμα, ειδικά σε μη δημοφιλή αγορές/παιχνίδια

Αν διαπιστώσετε ότι το όριο είναι μικρό σ’ ένα παιχνίδι που έχετε επιλέξει, μια προτεινόμενη λύση είναι να στείλετε αίτημα στον trader να δεχτεί τυχόν μεγαλύτερο δικό σας ποντάρισμα. Σε περίπτωση που το αίτημά σας απορριφθεί, μην επιμείνετε και κυρίως μην προσπαθήσετε να ποντάρετε πολλές φορές στο ίδιο ματς εξαντλώντας το όριο. Ειδικά αν το στοίχημα κερδίσει και επαναλάβετε την ίδια τακτική σε πολλά στοιχήματα.

Τips για να αποφύγετε τα γρήγορα όρια των book

  • Στα μεγάλα πονταρίσματα τα ποσά σας θα πρέπει να είναι ακέραια, χωρίς δεκαδικά ψηφία.

  • Μετά από ένα κερδοφόρο σερί, καλό θα είναι να χάνετε κάποια στοιχήματα στον συγκεκριμένο book (εννοείται με πολύ μικρότερα ποσά απ’ αυτά που ποντάρατε όταν κερδίσετε), ώστε να βγαίνει ο λογαριασμός από το «μικροσκόπιο». Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα στοίχημα που θεωρείτε ότι θα χάσει στην εταιρία που κερδίζετε συνέχεια και να το καλύψετε είτε στο ανταλλακτήριο είτε σε κάποια άλλη εταιρεία.

  • Αποφύγετε τα συστήματα διπλασιασμού. Αν θέλετε υποχρεωτικά να παίξετε με σύστημα αύξησης πονταρίσματος να προτιμάτε περισσότερες εταιρείες.

  • Αν κερδίζετε συνεχώς. η αύξηση του υπολοίπου σας θα συνοδευτεί με όρια των book. Για να επιμηκύνετε την «αντοχή» του λογαριασμού σας μην κάνετε ανάληψη όλου του ποσού μετά από ένα κερδοφόρο σερί.

  • Πρέπει, επίσης, να γνωρίζετε ότι για κάθε ανάληψη σας σε τραπεζικό λογαριασμό ή κάρτα, η εταιρία πληρώνει μία προμήθεια, ακόμα κι αν δεν σας τη μεταβιβάζει. Έτσι, λοιπόν, οι συνεχείς αναλήψεις προκαλούν ζημιά στην εταιρία. Προτιμάτε τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια όπου δεν υπάρχουν χρεώσεις στην ανάληψη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.