Πανηγυρίζει ο πολιούχος της Κοζάνης Άγιος Νικόλαος – Υποδοχή ιεράς εικόνας Αγίου Νικολάου από τη Ρωσία



kyufdtktdkydtkydtkytdjkymΤον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Νικόλαο θα τιμήσει με τη δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη η Κοζάνη την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017, στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό και Καθεδρικό της Ναό.

Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών του εορτασμού έχει ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
5.00 μ.μ.: Υποδοχή ιεράς εικόνος Αγίου Νικολάου στον ομώνυμο Ι. Ναό της πόλης και Εσπερινός.
Η εν λόγω Εικόνα αποτελεί αντίγραφο της πρωτότυπης, η οποία φυλάσσεται στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα. Το παρόν αντίγραφο δωρήθηκε απ’ το Πατριαρχείο Μόσχας προς ευλογία του ευσεβούς λαού της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

ΤΡΙΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
6.00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, στον οποίο θα χοροστατήσει και θα κηρύξει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συγχοροστατούντων του Σεβασμ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού και του οικείου Ποιμενάρχου κ. Παύλου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
7.00 π.μ. – 10.30 π.μ.: Όρθρος και Πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό θείο Λόγο
10.30 π.μ.: Πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου.

Από την Ιερά Μητρόπολη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.