Καιρός: Ψυχρή «εισβολή» για 48 ώρες – Σε κλοιό ψύχους η χώρα από την Τρίτη



krio_pagonia34564567

– Άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα (Τρίτη 5/12) στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας
– Σε κλοιό ψύχους μπαίνει η Ελλάδα
– Θυελλώδεις βοριάδες στα πελάγη

Από τις πρωινές ώρες μέχρι και το μεσημέρι αναμένονται νεφώσεις με βροχές τοπικού χαρακτήρα σε περιοχές της Δυτικής και Νότια Ελλάδας και του Ανατολικού Αιγαίου.

Από τις μεσημεριανές ωστόσο ώρες περιμένουμε βαθμιαία πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και την επικράτηση πολύ ενισχυμένων βοριάδων.

Παράλληλα, τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στη βορειοανατολική χώρα, στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά καθώς επίσης στο Κεντρικό, Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο όπου κατά τόπους θα συνοδεύονται και από καταιγίδες.

Ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στον ορεινό άξονα της Πίνδου, στα ορεινά της βορειοανατολικής χώρας και της Θεσσαλίας, και κυρίως στα ορεινά της Κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και από το βράδυ της Κρήτης.

Στα ορεινά της Β. Πελοποννήσου και της Κρήτης θα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα.

Οι χιονοπτώσεις αναμένεται πρόσκαιρα να επηρεάσουν περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο στη Θράκη, καθώς και ημιορεινά τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας, του Βορειοανατολικού Αιγαίου και της Εύβοιας.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση.

Δείτε περισσότερα για τον καιρό στο newsbomb.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.