5ο φεστιβάλ παραδοσιακής σούπας στον Άγιο Αθανάσιο Κοζάνης



25353819_1754013934669622_1659492605468638243_nΣάββατο και την Κυριακή 16 και 17 Δεκεμβρίου 2017

 Εντελώς ανανεωμένο, ζεστό και εξαιρετικά λαχταριστό με σκοπό να συμβάλει στην γνωριμία με τις τοπικές γεύσεις του χειμώνα, πραγματοποιείται το Σάββατο και την Κυριακή 16 και 17 Δεκεμβρίου 2017 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Αθανασίου Κοζάνης, το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Σούπας Αγ. Αθανασίου Κοζάνης-Νύχτα και Μέρα. (5th Traditional Soup Festival of Kozani –day and night).

Στην Κοζάνη η ζεστή σούπα καταναλώνεται κυρίως το χειμώνα, αποτελεί αγαπημένο φαγητό των κατοίκων της περιοχής, το οποίο δίνει την ξεχωριστή γευστική νότα στην ζωή των ανθρώπων συμβάλλοντας ώστε να προληφθούν ακόμη και ασθένειες που μας καταβάλλουν.

Οι πολυάριθμες ελληνικές και τοπικές σούπες, που θα προσφερθούν στο μοναδικό αυτό φεστιβάλ θα χαρακτηρίζονται από την αγνότητα των υλικών και την απλότητα στην παρασκευή τους. Σε αυτές θα εμπεριέχονται συστατικά όπως τα φρέσκα και νόστιμα τοπικά μας λαχανικά του παραγωγού Νίκου Κουρτίδη από τα Κρανίδια και του Παναγιώτη Μούσιου από την Άνω Κώμη, τα φρέσκα λαχανικά από την εταιρεία εμπορίας φρούτων του Γιάννη Νιάκα στη ΒΙΠΕ Κασλά Κοζάνης, τα γευστικά μανιτάρια Γρεβενών του Μανιταροπωλείου «Ηδύγευστον» του Ανδρέα Σλιάρα, τα παραδοσιακά όσπρια, τα ντόπια κοζανίτικα ζυμαρικά και το εκλεκτό παρθένο και πολυβραβευμένο Ελαιόλαδο Ιμέρων Κοζάνης μαζί με τα αφράτα ψωμιά των Αρτοποιείων της Κατερίνας Κορκά και του Βασίλη Πουλιάνα που θα δώσουν έναν διαφορετικό τόνο στις γιορτινές ημέρες που βρίσκονται προ των θυρών.

Το 5ο Φεστιβάλ Σούπας – Νύχτα και Μέρα ξεκινά το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 στις 19.00 το απόγευμα, στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Αθανασίου Κοζάνης, όπου τα καζάνια με την λαχταριστή σούπα βελουτέ λαχανικών (μπρόκολο και κουνουπίδι), την παραδοσιακή χορτόσουπα, την αχτύπητη μανιταρόσουπα αλλά και την σούπα λαχανικών με ζυμαρικά, σας αναμένουν να τις δοκιμάστε δωρεάν μαζί με το εκλεκτό κρασί από το Κτήμα Καμκούτη Βελβενδού.

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 στις 11 το πρωί το 5ο Φεστιβάλ Σούπας –Νύχτα και Μέρα θα προσφέρει λαχταριστή μανιταρόσουπα με τραχανά πιπεριάς και λαχανικών αλλά και παραδοσιακή ρεβυθόσουπα μαζί με το εκλεκτό κρασί από το Κτήμα Καμκούτη Βελβενδού.

Μην διστάσετε λοιπόν να βρεθείτε κοντά μας, να φάτε όσο αντέχετε και να ζήσετε αυτή την μοναδική εμπειρία πλάι στη μεγάλη φωτιά που θα σας προσφέρει το μοναδικό Φεστιβάλ Σούπας στην χώρα που θα γίνει στην Κοζάνη.

Κοπιάστε λοιπόν, θα χαρούμε να σας δούμε στην γειτονιά μας…..
την γειτονιά του Αγ. Αθανασίου Κοζάνης

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΟΑΠΝ του Δήμου Κοζάνης

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε:

– Στον Υπεύθυνο επικοινωνίας και διοργάνωσης κ. Κώστα Δαβάνη
τηλ. 6975885431

– Στην Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Αναστασία Γρίβα τηλ. 6937774567

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.