«Αποτυχημένη» απόπειρα κ. Ερντογάν – Άρθρο του Γιάννη Ρουσόπουλου σχετικά με την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας



425g42q5hg24h42h45rh4r

Tου Γιάννη Ρουσόπουλου:

Όπως όλοι γνωρίζουμε σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και τον Πρωθυπουργό της χώρας μας Αλέξη Τσίπρα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επικεντρώθηκε στην Συνθήκη της Λωζάνης (υπογράφουσα το 1923), ζητώντας έμμεσα αναθεώρηση και εκσυγχρονισμό της με το πρόσχημα της “ασφάλειας” των μουσουλμανικών μειονοτήτων που κατοικούν στην Δυτική Θράκη. Ο κ. Παυλόπουλος με μια απόλυτη θέση, ξεκαθάρισε στον Πρόεδρο της γειτονικής χώρας πως η συγκεκριμένη συνθήκη είναι αδιαπραγμάτευτη.

Το μείζον θέμα που με απασχόλησε και με ανάγκασε ως Έλληνα πολίτη να λάβω θέση είναι πως η πρόταση του κ. Ερντογάν θίγει την εθνική μας αξιοπρέπεια. Η Συνθήκη της Λωζάνης αποτελεί μια αναθεωρημένη έκδοση της Συνθήκης των Σεβρών,γεγονός που προδίδει τις προθέσεις της Τουρκίας. Την ώρα που πραγματοποιούνται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και ο ελληνικός λαός πονά δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιου είδους συζητήσεις. Η Ελλάδα δεν θα αποτελέσει την δίοδο για την συνεργασία Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και αν το επιθυμεί ο κ. Ερντογάν.

Καθημερινά παραβιάζονται τα εναέρια σύνορα και μια απλή αναφορά στην τήρηση της εδαφικής ακεραιότητας των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου δεν αργεί για να πείσει ο Πρωθυπουργός ότι τέτοιου είδους παραβιάσεις δεν θα συνεχιστούν. Όσον αφορά την προστασία των μειονοτήτων της Δυτικής Θράκης,οι Έλληνες κάτοικοι αυτών των περιοχών σέβονται απολύτως τα δικαιώματα των μουσουλμάνων συμπολιτών τους, γεγονός που αποδεικνύεται και από την ραγδαία αύξηση των γάμων που συνάπτονται μεταξύ Χριστιανών-Μουσουλμάνων.

Δεν τίθεται θέμα εκσυγχρονισμού της Συνθήκης της Λωζάννης γιατί τίθεται θέμα εθνικής αξιοπρέπειας. Οι σχέσεις μας με την γειτονική χώρα αποτελούν ανοικτή πληγή για τον ελληνικό λαό. Επιβεβαιώνεται γιατί χρειάστηκαν 65 χρόνια για να ξαναεπισκεφτεί την χώρα μας Τούρκος Πρόεδρος κ. Ερντογάν.

Γιάννης Ρουσόπουλος 18 ετών,προπτυχιακός φοιτητής Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών,Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.