Για τα θέματα που αφορούν την αναπηρία ενημέρωσε τα μέλη του Α΄ΚΑΠΗ Πτολεμαΐδας ο Σύλλογος ΑμεΑ Π.Ε. Κοζάνης



rytasjstryjikstyjkstyjiket

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ήμερα Ατόμων με Αναπηρία, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στο Α΄ ΚΑΠΗ Πτολεμαΐδας για θέματα που αφορούν την αναπηρία, από το Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Μιχάλης Μήγγος μαζί με τον Γ. Γραμματέα Μάριο Συμεωνίδη ενημέρωσαν τα μέλη του ΚΑΠΗ για τις δράσεις αλλά και τις κατακτήσεις του αναπηρικού κινήματος. Παράλληλα αναφέρθηκαν στα επιδόματα και στις παροχές που αφορούν τα άτομα με αναπηρία, ενώ ακολούθησε διάλογος με έντονη αναφορά στην εκπαίδευση και την επαγγελματική αποκατάσταση των ΑμεΑ.

Ο κ. Μήγγος μεταξύ άλλων ανέφερε στα μέλη του ΚΑΠΗ ότι ο ρόλος των ηλικιωμένων είναι πολύ σημαντικός στην εκπαίδευση των νέων σε σχέση με την αναπηρία γιατί οι παππούδες και οι γιαγιάδες επηρεάζουν πολύ τη γνώμη, τη στάση και την αντίληψη των νέων.

Τέλος τα μέλη του Συλλόγου ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα με την Τρίτη ηλικία και τους θέλουν συνοδοιπόρους στις διεκδικήσεις σε θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και προσβασιμότητας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.