Ενημέρωση από την Περιφέρεια για την εκδήλωση στο Στρασβούργο της παρουσίασης της πλατφόρμας των οικονομιών των ανθρακοφόρων περιοχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης



ultdskykuytdkuytsdyjtsdy

Στις 11 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η εναρκτήρια εκδήλωση παρουσίασης της πλατφόρμας μετάβασης των οικονομιών των ανθρακοφόρων περιοχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σ’ ένα διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση νέων δεξιοτήτων, στην προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών και στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

Επιπλέον αποσκοπεί στο να φέρει κοντά διάφορους φορείς, όπως εθνικές και περιφερειακές αρχές, εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και κοινωνικούς εταίρους, που ενδιαφέρονται για οικονομική και τεχνολογική διαφοροποίηση των ανθρακοφόρων περιοχών τους.

Φιλοδοξεί να ενισχύσει το διάλογο για το πλαίσιο πολιτικής και χρηματοδότησης του μετασχηματισμού και της οικονομικής διαφοροποίησης των ανθρακοφόρων περιοχών.

Πιο συγκεκριμένα, η πλατφόρμα θα καλύψει ζητήματα δομικών αλλαγών που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη των ανανεώσιμων ενεργειακών τεχνολογιών, της οικολογικής καινοτομίας και των προηγμένων τεχνολογιών άνθρακα.

Αφορά ένα σημαντικό αριθμό Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα:
11 χώρες
42 Περιφέρειες και
240.000 εργαζόμενους εκ των οποίων 180.000 στα ορυχεία άνθρακα – λιγνίτη και 60.000 στα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.