Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Ιωαννίδης για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου με επιστολή του στην ΚΕΔΕ



ioannidis_leuteris655434

Επιστολή στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη απέστειλε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, ζητώντας να υπάρξουν συντονισμένες κινήσεις των εμπλεκόμενων φορέων για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Αναλυτικά η επιστολή:
Ο Δήμος Κοζάνης, όπως και άλλοι Δήμοι της χώρας (Τρικκαίων, Αγίας Παρασκευής) έχει λάβει την απόφαση, και προχωρά ήδη, σε εκστρατεία για την εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με την κατάργηση του καπνίσματος στους εσωτερικούς δημόσιους χώρους. Πιστεύουμε πως η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου είναι ζήτημα Δημοκρατίας, δημόσιας υγείας και σεβασμού στους συμπολίτες μας.

Θεωρώντας ότι, για να έχει επιτυχία η δική μας η προσπάθεια, αλλά και για να μπορέσει να προστεθεί και η Ελλάδα στις χώρες όπου εφαρμόζεται με επιτυχία η απαγόρευση του καπνίσματος σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους, θα πρέπει να υπάρξει μια συντονισμένη προσπάθεια σε όλη τη χώρα και ο ρόλος της ΚΕΔΕ θα πρέπει να είναι καταλυτικός. Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για τα ζητήματα υγείας, αλλά και τους αγώνες σας, προτείνω να αναλάβετε πρωτοβουλία, ώστε να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο διαλόγου και διαβούλευσης και με το αρμόδιο υπουργείο για την καταρχήν βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου, αλλά και για την εφαρμογή αυτού.

Εκεί θα πρέπει να τεθούν στη συζήτηση και θέματα αλλαγής του νόμου, που έθεσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου σε πρόσφατη επιστολή του, όπως ο βαθμός συνυπευθυνότητας των καταστηματαρχών, που σήμερα θεωρούνται βασικοί υπαίτιοι και πληρώνουν μεγάλο πρόστιμο σε αντίθεση με τους καπνιστές και η ενίσχυση του ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας, με δεδομένο ότι οι Δημοτικές Αστυνομίες είναι υποστελεχωμένες.

Οι Δήμοι, υπό τον κατάλληλο συντονισμό της ΚΕΔΕ, θα πρέπει να συμβάλλουν, ώστε να γίνει πράξη και στην χώρα μας το αυτονόητο, που αποτελεί στοιχειώδη πράξη προστασίας της δημόσιας υγείας, της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και κυρίως των μικρών παιδιών.

Με εκτίμηση
Λευτέρης Ιωαννίδης

5 σχόλια στο άρθρο “Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Ιωαννίδης για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου με επιστολή του στην ΚΕΔΕ

  1. Μπράβο ΔΗΜΑΡΧΕ !!που αυξήσει στα Δ. Τ για τα ΑΔΕΣΠΟΤΑ που υπάρχουν και επιτίθενται στους ΠΟΛΙΤΕΣ!!!κατά τα άλλα ο αντικαπνιστικής νόμος πρέπει να εφαρμοστεί!!!??

  2. στο κατάστημα / μπαράκι που πας συχνα, πυκνά Δήμαρχε, είναι “τεκές” ! Εκεί τους είπες κάτι;;
    ¨Η επειδή είναι φίλος σου δεν τρέχει τίποτα;;

  3. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ !!!! ΘΑΛΑΜΟΙ ΑΕΡΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ
    ΟΙ ΧΩΡΟΙ !! ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ !!
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΝΕΙ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ..

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.