Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2017 η ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία



tap_865375434753

Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας: «Όσο δυναμώνει η αμφισβήτηση, τόσο πιο δυνατό θα είναι το αποτέλεσμα»

Μετά τις συστηματικές και τεκμηριωμένες προσπάθειες του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη και την άψογη συνεργασία που υπήρξε τόσο με τα αρμόδια υπουργεία, όσο και με τη ΔΕΔΑ Α.Ε., η έλευση του Φυσικού Αερίου στη Δυτική Μακεδονία βρίσκεται ακόμα ένα βήμα πιο κοντά.

Αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση του έργου είναι η απόφαση που υπέγραψε την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, σύμφωνα με την οποία εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2017 (ΣΑΕΠ 041) η ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία και χρηματοδοτείται με 12,6 εκ. ευρώ.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η ΔΕΔΑ Α.Ε., η οποία συνέταξε και τη μελέτη βιωσιμότητας, ενώ η εξασφάλιση της χρηματοδότησης φέρνει πιο κοντά την έναρξη των εργασιών που προσδιορίζεται πλέον για το 2019.

«Όσο δυναμώνει η αμφισβήτηση, τόσο πιο δυνατό θα είναι το αποτέλεσμα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή εργάστηκε για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας σε βάρος της Δυτικής Μακεδονίας. Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε για τη συμβολή τους τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, το Γενικό Γραμματέα ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΑ Θεόδωρο Τερζόπουλο και όλους όσοι πίστεψαν σε αυτό το εγχείρημα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.