Τροχαίο ατύχημα με αρκούδα στην Εγνατία Οδό έξω από την Κοζάνη – Δείτε φωτογραφία



24837665_572895973041844_8708013800802959849_oΦωτογραφία: Θεόδωρος Πεσνικάς

Σήμερα Παρασκευή 08/12/2017 και ώρα 07:07 π.μ. ενημερώθηκε τηλεφωνικώς το Δασαρχείου Τσοτυλίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας από την Εγνατία Οδό, ότι χθες περί της 22:30 μ.μ. θανατώθηκε μετά από τροχαίο ατύχημα, άγριο ζώο (ενήλικη αρκούδα) το σώμα της οποίας βρισκόταν στο οδόστρωμα της Εγνατίας Οδού μεταξύ του κόμβου Σιατίστης και του κόμβου Ξηρολίμνης, στο ρεύμα από Σιάτιστα προς Κοζάνη.

Άμεσα μετέβησαν στην περιοχή του συμβάντος ο αν. Προϊστάμενος του Δασαρχείου Τσοτυλίου κ. Θεόδωρος Παλαμάς με τους δασοφύλακες Παναγιώτη κ. Τζακόπουλο και κ. Αθανάσιο Ζάχο, ενώ επί τόπου βρέθηκε και ο θηροφύλακας της ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ κ. Αθανάσιος Μπισύρης με όχημα της θηροφυλακής.

Σε επικοινωνία του κ. Παλαμά με τον Επιστημονικό Συντονιστή της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» κ. Γεώργιο Μερτζάνη διαπιστώθηκε ότι, γνώριζαν για το περιστατικό όπως και ο «Αρκτούρος» και είχαν λάβει ήδη βιολογικό υλικό από το ζώο για ερευνητικούς σκοπούς.

Το Δασαρχείο Τσοτυλίου με τη συνδρομή του Δήμου Βοΐου ο οποίος παραχώρησε σκαπτικό μηχάνημα τύπου JCB, μετέφεραν το σώμα της αρκούδας εκτός της Εγνατίας Οδού όπου και ενταφιάστηκε σε ασφαλή σημείο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.