Το 8ο Γυμνάσιο Κοζάνης επισκέφτηκαν μέλη του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία της Π. Ε. Κοζάνης



777liuyflietgyhterhtyh

Το 8ο Γυμνάσιο Κοζάνης επισκέφτηκαν την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου μέλη του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία της Π. Ε. Κοζάνης με αφορμή τη θέσπιση της 3ης Δεκεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία από τον ΟΗΕ το 1997.

Συγκεκριμένα, το σχολείο φιλοξένησε τον κ. Μήγγο Μιχάλη, πρόεδρο του Συλλόγου, ο οποίος μίλησε για τις δράσεις του αναπηρικού κινήματος καθώς και τους κκ. Γιώτα Ηλία και Βασίλη Κατσανίκο, μέλη του Συλλόγου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα προσωπικά τους βιώματα.

Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες μέσα από τις οποίες διαφάνηκε η ανάγκη ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με τις ανάγκες και τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Ακόμη, οι μαθητές συνειδητοποίησαν τα οφέλη της ενεργούς συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Ευχή όλων είναι η δημιουργία ενός σχολείου, και κατ’επέκταση μιας κοινωνίας, που αφενός αντιστέκεται στην προκατάληψη και τον αποκλεισμό και αφετέρου καλλιεργεί την αποδοχή και τον σεβασμό.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 8ου Γυμνασίου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.