Αξιόλογη πρωτοβουλία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Εορδαίας – Ομιλία για την πρόληψη της άνοιας στο Α΄ΚΑΠΗ Πτολεμαΐδας



9jiujktrsyjktrajjterahtr

Φιλανθρωπική εκδήλωση στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν τα μέλη του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) της Κοινωφελούς Επιχείρησης (Κ.Ε.Δ.Ε.) του Δήμου Εορδαίας .

Την αποστολή συνόδευε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Ευστάθιος Κατσίδης , ενώ για όλους τους συμμετέχοντες η επίσκεψη στο σωφρονιστικό κατάστημα ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία .

Μία ξεχωριστή νότα έδωσε στους κρατούμενους η μικτή χορωδία της Θρακικής Εστίας Εορδαίας , στηρίζοντας την εν λόγω πρωτοβουλία.

Οι εκπρόσωποι των διοργανωτών ευχαρίστησαν για τη στήριξη της δράσης τους παρακάτω:
-LIDL ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Πτολεμαΐδας
-Το Σούπερ Μάρκετ ΕUROΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ Ι. ΚΑΙ Ζ. ΜΠΑΛΤΑΤΖΙΔΗΣ Ο.Ε.- CASH &CARRY CENTRO
– Α.Β. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ
– SUPER MARKET ΜΑΣΟΥΤΗΣ
– Το κατάστημα ΚΑΤΑΚΑΛΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΧΡΩΜΑΤΩΝ-ΥΛΙΚΩΝ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΙΑΣ-ΣΙΔΗΡΙΚΑ- Πτολεμαΐδα
– Τα μέλη του Α’ ΚΑΠΗ Πτολεμαΐδας
-Την Συγγραφέα ΠΑΡΘΕΝΑ ΤΣΟΚΤΟΥΡΙΔΟΥ ,για την δωρεά του βιβλίου της «ΒΟΥΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ»
– Τα μέλη και τους φίλους του Κ.Η.Φ.Η. (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) Δήμου Εορδαίας.

8xtreiketyoikeuytikeyutityuΕνδιαφέρουσα ομιλία με θέμα: «Πρόληψη της Άνοιας και έγκυρη αντιμετώπιση των συνεπειών της» στο Α΄ΚΑΠΗ Πτολεμαϊδας

Ο Δήμος Εορδαίας, το Α΄ & Β ΄ΚΑΠΗ Πτολεμαΐδας και το Π.Τ Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Δυτ. Μακεδονίας, την Δευτέρα & Τρίτη 18 – 19/12/2017 συνδιοργάνωσαν με επιτυχία εκδήλωση με τίτλο: «Πρόληψη της Άνοιας και έγκυρη αντιμετώπιση των συνεπειών της», στην αίθουσα του Α΄ ΚΑΠΗ & Β΄ΚΑΠΗ Πτολεμαΐδας αντίστοιχα.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας «Οργάνωση και Ανάπτυξη Εθνικού Πιλοτικού Προγράμματος Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων – Ηπιόνη», με θέμα ««Πρόληψη της Άνοιας και έγκυρη αντιμετώπιση των συνεπειών της». Το αναφερόμενο πρόγραμμα έχει εθνική εμβέλεια και πιλοτικό χαρακτήρα, προκειμένου να διαμορφωθούν τα δίκτυα των συνεργαζόμενων φορέων σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και να εδραιωθούν οι διαδικασίες εκείνες που θα θεμελιώσουν την καθιέρωση και συνέχισή του για τα επόμενα έτη με διαφορετικό θέμα κάθε έτος. Το κεντρικό μήνυμα του προγράμματος για τη φετινή χρονιά είναι «Μη με ξεχνάς» (Remember Me)

Το πρόγραμμα αφορά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ατόμων Γ’ ηλικίας αλλά και του ευρύτερου πληθυσμού σχετικά με τη νόσο αλλά και την άρση του στίγματος και της παραπληροφόρησης που περιβάλει την άνοια.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας κος Πολυχρονίδης Δημήτριος και η κα Βαβλιάρα Αναστασία Πρόεδρος του ΣΚΛΕ, Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν η κα Κυριακή Α. Βαρδανίκα, Κοινωνική Λειτουργός Α΄ ΚΑΠΗ, με θέμα «Κοινωνική Εργασία στην Τρίτη ηλικία. Οι ασθενείς με Άνοια»
Η κα Ηλίου Καλλιόπη Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπεύτρια με θέμα «Ψυχικές Διαταραχές στη Νόσο Alzheimer»
Η κα Θεοδώρα Γ. Γρηγοριάδου Ψυχολόγος Α΄ & Β΄ ΚΑΠΗ με θέμα «Το Alzheimer από την οπτική του φροντιστή».
Η κα Μητρούδη Χαρίκλεια & κα Στεργιοπούλου Άννα, Φυσιοθεραπεύτριες, Τμήμα Φυσιοθεραπειας Γ. Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» με θέμα «Γεροντική Άνοια».

Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση, τόσο από τα μέλη του ΚΑΠΗ όσο και από τους δημότες που την παρακολούθησαν. Οι παρευρισκόμενοι βρήκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τις παρουσιάσεις. Οι εισηγητές προσέγγισαν τα θέματα τους με εξαιρετική επιστημονική κατάρτιση, κάνοντας κατανοητές τις γνώσεις τους στους ακροατές. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί η πολύ καλή προετοιμασία που υπήρξε από το σύνολο των εργαζομένων των ΚΑΠΗ που συνέβαλαν τα μέγιστα στην διοργάνωση της εκδήλωσης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.