«Όλα καλά κι όλα ωραία …» – Γράφει η Βιολέττα Μπούσιου για την ίδρυση του νέου καλλιτεχνικού σχολείου στην Κοζάνη



kozani_zografia

Της Βιολέττας Μπούσιου:

«Όλα καλά κι όλα ωραία …» Προφανώς δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω με τι είδους αισθήματα αποχώρησαν χθες, από την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κοζάνης, οι κατά νόμο αρμόδιοι φορείς για την ίδρυση του νέου καλλιτεχνικού σχολείου στην πόλη της Κοζάνης, μπορώ όμως να ισχυρισθώ με παρρησία ότι με την εν γένει συμπεριφορά τους, δεν τίμησαν ούτε τον έντιμο διάλογο ούτε τη δημοκρατία.

Γιατί δημοκρατία σημαίνει διάλογος με λογικά επιχειρήματα και όχι με επιχειρήματα του τύπου είμαι καθ’ ύλην αρμόδιος, αποφασίζω κατά το δοκούν … Γιατί ο σύλλογος καθηγητών, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και η μαθητική κοινότητα του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης, δεν είναι ούτε αμελητέες ποσότητες ούτε απλά αριθμητικά δεδομένα. Είναι μια σχολική κοινότητα που δικαιούται να συναποφασίζει για τα θέματα που την αφορούν.

Γιατί το σχολικό περιβάλλον συνδέεται και με την εκπαίδευση των μαθητών και με την ασφάλεια των μαθητών και με την απρόσκοπτη άθληση των μαθητών. Γιατί η βιβλιοθήκη, τα εργαστήρια , το γυμναστήριο και η αυλή δεν είναι κομμάτια που χωρίζονται και μετακινούνται όπως τα τουβλάκια της προσχολικής ηλικίας.

Γιατί η συστέγαση των σχολείων προϋποθέτει προδιαγραφές που, όταν συντρέχουν δεν δημιουργούν προβλήματα, ούτε άμεσα ούτε μακροπρόθεσμα. Γιατί ο όρος «προσωρινά» από τους αρμόδιους φορείς, που συνοδεύει τη συστέγαση του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης με το υπό ίδρυση καλλιτεχνικό σχολείο Κοζάνης, αποτελεί έμμεση ομολογία της αποτυχίας του εγχειρήματος από τους ίδιους.

Γιατί νίκη αποτελεί η συνέπεια λόγων και έργων, η νομιμότητα της διαδικασίας στη λήψη αποφάσεων, η λογική τεκμηρίωση της βιωσιμότητας του υπό ίδρυση καλλιτεχνικού σχολείου και η απόδειξη του πολιτισμού μας στην πράξη.

Γιατί αυτοί που αγαπούν τον πολιτισμό επιδιώκουν το βέλτιστο, αγωνίζονται για το βέλτιστο και ουδέποτε επιλέγουν γρήγορες και προσωρινές λύσεις.

Γιατί τα οράματα δεν εμπεριέχουν ούτε ιδιοτέλεια ούτε μικρότητες.

Και γιατί εντέλει, χθες, οι αρμόδιοι φορείς για τη δημιουργία του νέου καλλιτεχνικού σχολείου , στην πόλη της Κοζάνης, κατάφεραν να απογοητεύσουν πλήρως με τη στάση και τα επιχειρήματά τους κάθε νοήμονα πολίτη που συμμετείχε ή παρακολουθούσε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κοζάνης. Κρίμα….

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.