Ο Γ. Θεοφύλακτος στην Εξεταστική της Βουλής με την Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ κα. Κρεμαστινού – Δείτε το βίντεο



theofilaktos24564564

Με την εξέταση της Προέδρου (2010-2015) του ΚΕΕΛΠΝΟ, κας Κρεμαστινού, συνεχίστηκαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.

– “Το ΚΕΕΛΠΝΟ τι σχέση έχει με όλα αυτά, κα μάρτυρα;” ρώτησε ο βουλευτής κ. Θεοφύλακτος.

– “Έλα ντε!” η αυθόρμητη απάντηση της επί 5 έτη Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, κας Κρεμαστινού…

– “Σύμφωνα με τον Κανονισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν προβλέπεται η λήψη δανείου, σαν πόρος”, τόνισε ο βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), κ. Θεοφύλακτος.
“Δεν μπορώ να σας απαντήσω”, είπε η κα Κρεμαστινού και συμπλήρωσε “πάντως υπήρχαν εγκρίσεις της Τράπεζας και του Υπουργού”.
“Μα και σε άλλα δάνεια υπήρχαν εγκρίσεις”, επέμεινε ο κ. Θεοφύλακτος “αλλά σήμερα παραπέμπονται για κακουργήματα, π.χ. ο κ. Ψυχάρης και τα τραπεζικά στελέχη που τα ενέκριναν”.

– “Ο κ. Λοβέρδος, τότε Υπουργός Υγείας, με αυτά τα 20εκ ευρώ, στην ουσία έκανε μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ τις προσλήψεις και τις δαπάνες που ήθελε να κάνει απευθείας ως Υπουργός Υγείας και δεν μπορούσε”, ρώτησε ο κ. Θεοφύλακτος και η κα Κρεμαστινού δεν το αρνήθηκε.

– “Τα 20εκ. ευρώ που περίσσεψαν από το δάνειο των 200 εκ. ευρώ για τα εμβόλια, γιατί δεν τα επιστρέψατε για να μην τα πληρώνουμε τώρα;”, ρώτησε ο κ. Θεοφύλακτος, αναφερόμενος στη σύμβαση ΚΕΕΛΠΝΟ – ΟΚΑΝΑ.
– “Γιατί δεν ελέγξατε εάν ο ΟΚΑΝΑ έπραξε αυτά για τα οποία θα έπαιρνε τα 20εκ ευρώ”; Ερωτήσεις, στις οποίες υπήρξε η εκκωφαντική σιωπή της κας Κρεμαστινού.

“Η μεγαλύτερη εμπιστοσύνη που υπήρχε στο ΚΕΕΛΠΝΟ, οδηγεί και σε μεγαλύτερη ευθύνη, ιδίως τώρα που υπάρχουν ευρήματα κατάχρησης της εμπιστοσύνης αυτής”, σχολίασε ο βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος.

Οι εργασίες της Εξεταστικής για τα σκάνδαλα στην Υγεία Επιτροπής συνεχίζονται.

Με εκτίμηση,
Από το γραφείο του βουλευτή
Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ)
Γιάννη Θεοφύλακτου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.