Εκλογές ΕΒΕ Κοζάνης 2017: Ο Παντελής Καπλάνογλου υποψήφιος με τον Συνδυασμό του Β. Μόσχου «Επιχειρηματικός Δρόμος»



23516127_10214387093331718_1196110472_o

Θα ήθελα με αυτό το κείμενο να σας ενημερώσω και επίσημα πλέον για την απόφαση μου να συμμετέχω στις εκλογές του Επιμελητηρίου μας που θα διεξαχθούν στις 10-11 Δεκεμβρίου 2017.

Θα σκεφτείτε “καλά τι δουλειά έχει ο Παντελής με το επιμελητήριο και την διεκδίκηση μία ενεργής θέσης μέσα σε αυτό;” όταν μου έκανε την πρόταση ο συνδυασμός “Σίγουρος Επιχειρηματικός Δρόμος” με εκπρόσωπο τον Βασίλη Μόσχο αυτό ακριβώς σκέφτηκα και εγώ, “τι δουλειά έχω εγώ με τα πολιτικά δρώμενα της περιοχής μας”. Βέβαια αυτή η σκέψη προκύπτει γιατί γνωρίζετε όλοι σας πολύ καλά πως προσωπικά δεν προέρχομαι από κανένα πολιτικό τζάκι, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με την πολιτική ούτε και ποτέ είχα τέτοιες βλέψεις.

Η πρόταση τους όμως με προβλημάτισε, με έκανε να σκεφτώ “η ενασχόληση με το επιμελητήριο είναι πολιτική..;” προσωπικά, κατέληξα στο συμπέρασμα πως “όχι δεν είναι πολιτική”, το να οραματίζεσαι να εξελίξεις το επιμελητήριο σε ένα πραγματικά σύγχρονο εργαλείο για όλους εμάς τους ελεύθερους επαγγελματίες που μάθαμε να μαχόμαστε στο πεδίο αυτό της ελεύθερης αγοράς, χωρίς να έχουμε το δίχτυ ασφαλείας ενός σταθερού μισθού και να διασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, από τα οποία, πολύ πιθανόν, κάποια από αυτά να γίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες στο μέλλον.

Στην παραπάνω παράγραφο αναφέρω την λέξη προσωπικά, γιατί με λύπη μου διαπιστώνω πως αρκετοί “συνάδελφοι” μας από άλλους συνδυασμούς βλέπουν το επιμελητήριο σαν μία ευκαιρία να αναδειχθούν ή να ενισχυθούν πολιτικά, διαβάζεις τις ανακοινώσεις τους και βλέπεις ξεκάθαρα την παλαιοκομματική τους ταυτότητα και την αναζήτηση στήριξης σε αυτή, βλέπεις την ανάγκη τους να κάνουν το πολιτικό τους ντεμπούτο με βλέψεις για “πιο ψηλά” απλά ξεκινώντας μέσα από την εκλογική διαδικασία του επιμελητηρίου μας. Όχι δεν είναι έτσι, πραγματικά πιστεύω πως θα πρέπει να ασχοληθούν με το επιμελητήριο άτομα που οραματίζονται ένα επιμελητήριο ενεργό, ένα επιμελητήριο πραγματικά δίπλα στον ελεύθερο επαγγελματία, ένα επιμελητήριο εργαλείο για όλους εμάς τους επαγγελματίες που προσπαθούμε και επιβιώνουμε μέσα σε αυτά τα πολύ δύσκολα χρόνια, για εμάς τους ελεύθερους επαγγελματίες που αγωνιζόμαστε μέσα στην χώρα μας και δεν ακολουθήσαμε τον δρόμο της φυγής προς το εξωτερικό.

Θα μου πείτε , “γιατί να επιλέξουμε και να στηρίξουμε εσένα ρε Παντελή; τι διαφορετικό έχεις από τους άλλους;” , θα σας απαντήσω πως δεν διεκδικώ μία ενεργή θέση στο επιμελητήριο για να “κάτσω σε μία καρέκλα και να παίρνω αποφάσεις” αλλά με τις επαγγελματικές μου γνώσεις και την πολυετή μου εμπειρία μέσα στον χώρο της πληροφορικής όντας εδώ και πάρα πολλά χρόνια επαγγελματίας προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών και έχοντας δημιουργήσει δεκάδες εφαρμογές / προγράμματα για εταιρίες εντός και εκτός Ελλάδος, μέσω της επιχείρησης μου την Webtouch, πραγματικά μπορώ να βοηθήσω στον ουσιαστικό εκσυχρονισμό των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου μας και να μην είμαι απλά μία ακόμα “γραβάτα” στο τραπέζι του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕ.

Προς το παρόν δεν θέλω να σας κουράσω περισσότερο με τις σκέψεις μου, βέβαια τις επόμενες ημέρες μέχρι τις εκλογές του επιμελητηρίου θα με ακούτε – βλέπετε συχνά και εφόσον μας αξιώσει ο Θεός και με την δική σας στήριξη εκλεγώ θα σας ενημερώνω διεξοδικά για τις εξελίξεις του Επιμελητηρίου μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ των πρότερων τον Νίκο Χατσίδη, τον Βασίλη Μόσχο και όλους τους φίλους και συνοδοιπόρους μου μέσα σε αυτό το υπέροχο ταξίδι που επρόκειτο να ξεκινήσουμε όλοι μαζί, με όχημα τον πραγματικά μοναδικό ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ συνδυασμό για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Κοζάνης 2017 με την ονομασία “Σίγουρος Επιχειρηματικός Δρόμος”.

Ζητώ την πραγματική στήριξη όλων σας.

Παντελής Καπλάνογλου – Τμήμα Υπηρεσιών

www.kaplanoglou.net

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Εκλογές ΕΒΕ Κοζάνης 2017: Ο Παντελής Καπλάνογλου υποψήφιος με τον Συνδυασμό του Β. Μόσχου «Επιχειρηματικός Δρόμος»

  1. ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ.ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΧΡΟΝΟ.ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.