Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας του Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης για έργα τηλεθέρμανσης στη Δυτική Μακεδονία



i76c4dis4ui6745su6745su65s4ui654sz6uju6e4w5

Συνεχίζοντας τη διαδικασία της εκ των προτέρων αξιολόγησης του Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης με τίτλο: «Έργα τηλεθέρμανσης με την αξιοποίηση βιομάζας και συναφών πηγών, για τη χρήση Τεχνολογιών ΑΠΕ σε Δημόσια Κτίρια μικρών Δήμων της Δυτικής Μακεδονίας – Η διασύνδεση με το εργαλείο πολιτικής του Άξονα 4 του ΠΕΠ 2014-2020 και η χρήση συμπληρωματικών Χρηματοδοτικών Μέσων για την επέκταση των έργων Τηλεθέρμανσης σε δράσεις μεγαλύτερης κλίμακας», του έργου Interreg Europe «Χρηματοδοτικά εργαλεία για πολιτικές ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων-FINERPOL», το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας οργάνωσε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, στις 12.00 το μεσημέρι, το 2ο σχετικό εργαστήριο.

Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας για τη ζήτηση και τις ανάγκες των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης σε Έργα τηλεθέρμανσης με την αξιοποίηση βιομάζας και συναφών πηγών, ενώ ακολούθησαν τοποθετήσεις ειδικών για τις διαχειριστικές διαδικασίες προεργασίας, την απαραίτητη μελετητική προετοιμασία & τις τεχνικές ιδιαιτερότητες παρομοίων έργων τηλεθέρμανσης που πρέπει να προβλεφθούν.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τους δήμους Φλώρινας, Πρεσπών, Κοζάνης, Αμυνταίου, ο Δήμαρχος Δεσκάτης, εκπρόσωπος της ΔΕΗ-Ανανεώσιμες, εκπρόσωποι εταιρειών ενεργειακών υπηρεσιών (ESCO), εκπρόσωποι κατασκευαστικών εταιρειών λεβήτων βιομάζας, κτλ. Στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε αναφέρθηκαν προβληματισμοί επί του σχεδίου και έγινε προσπάθεια να καταγραφούν και να συγκεραστούν οι ανάγκες των δήμων με τις δυνατότητες του τεχνικού κόσμου.

Ο Επιστ. Υπεύθυνος Δημήτρης Στημονιάρης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.