Το 25ο τεύχος του περιοδικού Together



styujistyjitdyjtjkkyujykyukydukyΓνωρίσαμε την Πέννυ Μπαλτατζή, τον Κώστα Λειβαδά, τον Πασχάλη Τσαρούχα, τον Θεόδωρο Γεννιτσάκη, την Σουέλεν Κωνσταντινίδου… Περάσαμε μια εβδομάδα με τον καλλιτέχνη και σχεδιαστή Φώτιο Μπάλα. Συγκινηθήκαμε με το Αλέξανδρο Κύρου που μοιράστηκε μαζί μας την μάχη του με την Ρευματοειδή αρθρίτιδα. Μείναμε στο Λονδίνο σε ένα σπίτι all Together και λιώσαμε τις σόλες των παπουτσιών μας γνωρίζοντας την Βρετανική πρωτεύουσα!

Χαμογελάσαμε στα παιδιά, ζωγραφίσαμε μαζί τους και μεταφράσαμε την σύμβαση για τα δικαιώματα τους με απλά λόγια. Μπήκαμε στην κουζίνα και ταξιδέψαμε στον κόσμο της γαστρονομίας με τον Νίκο Κολούσσια. Μάθαμε για την συμβολή του Χρύσανθου Θεοδωρίδη στο Ποντιακό μουσικοποιητικό γίγνεσθαι μέσα από τα μάτια της ψυχής της Αναστασίας Κεχαγιά. Συναντήσαμε μια εναλλακτική μουσική παρέα τους Bahalows και διασκεδάσαμε μαζί τους!

Επισκεφθήκαμε τον Πεντάλοφο Βοΐου και τιμήσαμε τις γυναίκες της Πίνδου για τις πράξεις τους που άλλαξαν το ρου της ιστορίας μας. Ενημερωθήκαμε για την εθελοντική δράση της ομάδας sarantaporo.gr η οποία οικοδομεί ένα κοινοτικό ασύρματο δίκτυο που συνδέει 14 χωριά της περιοχής! Πήγαμε εκδρομή στο Δοτσικό Γρεβενών παρέα με τον Βύρων Μπακαϊμη. Συζητήσαμε με την Βασιλική Βούργα για τις αλλεργίες στο σχολικό περιβάλλον.

Η επιστήμονας Χαρά Χαρσού μας πληροφόρησε για τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων ,ο Αναστάσιος Σιδηράς μας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για την ασθένεια της ιλαράς και αναρωτηθήκαμε ποιες τροφές καταπολεμούν ένα αυτοάνοσο νόσημα . Δώσαμε βήμα στους αναγνώστες μας και δημιουργήσαμε την νέα στήλη You όπου φιλοξενήσαμε τις σκέψεις τους. Γευτήκαμε με τον Γιώργο Μανδραβέλλη το κρασάκι του…. Τσου, διαβάσαμε βιβλία παρέα με τη Έλλη Παπαστεργίου.

Συναντήσαμε τον illustrator Cow. Ρωτήσαμε φίλους , συγγενείς γνωστούς και αγνώστους που ζουν στο εξωτερικό τι είναι για αυτούς πατρίδα. Φάγαμε ευθέως, τιμίως και ειλικρινώς. Αλλάξαμε τη ζωή μας σε πέντε φράσεις και δώσαμε το φιλί για καληνύχτα!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.