Το δραματικό αριστούργημα «Δεσποινίς Τζούλια» από το Θέατρο «Μώ» στο Θεατροδρόμιο Κοζάνης



7k5lds6sk75sk765askj65saj6sy7du

Το δραματικό αριστούργημα του Στρίντμπεργκ “Δεσποινίς Τζούλια” ανεβαίνει για δύο παραστάσεις στην αίθουσα του Θεατροδρομίου Κοζάνης αυτό το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, σε μια παραγωγή από το Θέατρο “Μώ”. Το “Θεατροδρομίο” συνεχίζει σε έναν πλούσιο θεατρικό χειμώνα, παρουσιάζοντας σε μετάκληση μια παράσταση που αξίζει να την δει το κοινό της Κοζάνης!

Δύο λόγια για το έργο

Είναι το μικρότερο αλλά ίσως το πιο αξιοσημείωτο απ’ τα δράματα του Στρίντμπεργκ. Είναι μια τραγωδία σε μια πράξη που γίνεται στην κουζίνα ενός εξοχικού σπιτιού ένα βράδυ του μεσοκαλόκαιρου. Ο αρραβώνας της Δεσποινίδας Τζούλια μ’ έναν νέο της καλής τάξης έχει χαλάσει. Αρνείται να συνοδεύσει τον πατέρα της στους συγγενείς τους, μένει στο κτήμα και γιορτάζει την νύχτα του μεσοκαλόκαιρου με τους χωρικούς και το υπηρετικό προσωπικό. Μια αρχαία διονυσιακή γιορτή που δέθηκε με την γιορτή γέννησης του Ιωάννη του Βαπτιστή. Η Δεσποινίς Τζούλια διασκεδάζει προσβάλλοντας υπηρέτες και χωρικούς, ιδιαίτερα τον Ζαν, τον υπηρέτη του πατέρα της. δίχως να αντιλαμβάνεται το μέγεθος της προσβολής.

Έτσι από μια ”ασήμαντη αφορμή” ξεκινάει ένα ανελέητο παιχνίδι που ξεγυμνώνει την ανθρώπινη φύση μέχρι τα ενδόμυχα της ψυχής. Δίχως σεβασμό, δίχως έλεος, τρεις ανθρώπινες υπάρξεις συγκρούονται σκορπίζοντας τα ηθικά, κοινωνικά, θρησκευτικά, πολιτικά, πνευματικά και ψυχικά θρύψαλα γύρω τους και στην προσπάθεια να τα περισυλλέξουν ξεσκίζει ο ένας την σάρκα του άλλου ξεδιάντροπα, άγρια, βίαια.

Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη; (Τάδε έφη Ζαρατούστρα, Nietshe Friedrich)

Μετάφραση: Θέατρο Μώ
Σκηνοθεσία: Κοσμάς Χατζηιωαννίδης
Μουσική επένδυση: Κοσμάς Χατζηιωαννίδης
Κοστούμια: Τίνα Ιωαννίδου
Κατασκευή Σκηνικών: Λάζαρος Τσιαλός – Ιωάννης Χατζηιωαννίδης
Επιμέλεια αφίσας: Παναγιώτης Φτάρας

Παίζουν
Δεσποινίς Τζούλια: Τίνα Ιωαννίδου
Ζαν: Κώστας Μυστακίδης
Κριστίν: Καλλιόπη Γιαμούζη

Παραστάσεις Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Νοεμβρίου ώρα 21:00

Τιμή εισιτηρίου: 8€

Κρατήσεις Θέσεων στο τηλέφωνο: 6980 957 770

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.