Γενική συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στην Ενέργεια στην Πτολεμαΐδα



somateio_ergazomenon_energeiaΣυνάδελφοι, συναδέλφισσες του τακτικού προσωπικού, στα οκτάμηνα , στα δίμηνα και τις εργολαβίες,

Βρισκόμαστε μπροστά σε σημαντικές εξελίξεις. Η κυβέρνηση προωθεί το παραπέρα βήμα της απελευθέρωσης – ιδιωτικοποίησης του κλάδου της Ενέργειας όπως έχει υπογραφεί απο το 3ο μνημόνιο και αποτελεί προϋπόθεση για να κλείσει η 3η αξιολόγηση η πώληση του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ Α.Ε. Προωθείται η πώληση Ορυχείων, ΑΗΣ και υδροηλεκτρικών γεγονός που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζόμενους στον κλάδο, τον λαό συνολικότερα. Παράλληλα προωθούν νέα εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση, ετοιμάζονται για νέο τσεκούρι σε κοινωνικά επιδόματα και ετοιμάζουν πογκρόμ κατασχέσεων ακόμα και στην πρώτη κατοικία των εργατικών λαικών νοικοκυριών.

Στα πλαίσια αυτά η επίθεση της εργοδοσίας εντείνεται. Απολύει εργαζόμενους και το ονομάζει εθελούσια για να χρυσώσει το χάπι. Απολύει εργαζόμενους στα οκτάμηνα για λόγους υγείας. Ετοιμάζουν την αξιολόγηση που στόχο έχει την μείωση του μισθολογικού κόστους και την τρομοκρατία των εργαζόμενων, επίσης ετοιμάζονται για την υπογραφή ΕΣΣΕ που θα προβλέπει χρήματα των εργαζόμενων να δοθούν δώρο σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, στα πλαίσια της μείωσης του κόστους περιορίζει ακόμα περισσότερο τα μέτρα υγείας και ασφάλειας με αποτέλεσμα την αύξηση των ατυχημάτων. Εντείνει την τρομοκρατία με ποινές σε εργαζόμενους που υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους.

Δίνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των εργατικών λαϊκών νοικοκυριών σε κοράκια των εισπρακτικών εταιριών κ.α.

ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΚΟΛΑΣΗ
ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ

Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από το αφήγημα της κυβέρνησης για «δίκαιη ανάπτυξη». Μας λένε να μην διεκδικήσουμε τίποτα από αυτά που χάσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα για να μην κινδυνέψει η ανάκαμψη. Ο μόνος δρόμος για να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας είναι ο δρόμο τους αγώνα. Ένας αγώνας που δεν θα παίρνει το μέρος του ενός η του άλλου αφεντικού, που δεν θα συμβιβάζεται με όσα ψίχουλα μας δίνουν.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας. Απαιτούμε:
– Οχι στην πώληση Ορυχείων, ΑΗΣ, υδροηλεκτρικών. Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.
– Υπογραφή ΕΣΣΕ με ανάκτηση απωλειών. Ούτε ευρώ σε ιδιωτικές ασφαλιστικές. Υπογραφή ΣΣΕ και για το προσωπικό με ελαστικές σχέσεις εργασίας(οκτάμηνα , εργολαβίες). Κανένας σε Ορυχείο και ΑΗΣ κάτω απο 751 βασικό μισθό.
– Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι των μνημονίων.
– Οχι στην αξιολόγηση που στόχο έχει νέες μειώσεις μισθών. Οχι στην τρομοκρατία των απολύσεων και των ποινών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.ΕΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017,ΣΤΙΣ 6:00μ.μ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.