Βρέθηκε ζωντανή στην Καστοριά η Βαϊα Οικονόμου – Σε μοναστήρι της Κοζάνης ήταν από τις αρχές του μήνα η αγνοούμενη καθηγήτρια



exafanisi_vaia-oikonomou

Η εξαφάνιση της Βαϊας Οικονόμου στις αρχές του μήνα από τη Θεσσαλονίκη είχε προκαλέσει αναστάτωση. Οι τελευταίες αποκαλύψεις συμπληρώνουν τα κομμάτια στο πάζλ της υπόθεσης…

Η Βαϊα Οικονόμου βρέθηκε ζωντανή στο νοσοκομείο της Καστοριάς. Η 47χρονη μαθηματικός ήταν αγνοούμενη από τις αρχές του μήνα και η εξαφάνισή της είχε προβληματίσει τόσο τους συγγενείς όσο και τις αρχές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μητέρα εκπαιδευτικός ανέφερε στους αστυνομικούς ότι όλες αυτές τις ημέρες ήταν σε ένα μοναστήρι σε περιοχή της Κοζάνης, αλλά αισθάνθηκε μία αδιαθεσία και πήγε στο νοσοκομείο. Οι συγγενείς της αγωνιούσαν αλλά η ίδια δεν είχε επικοινωνήσει μαζί τους.

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης θα συγκεντρώσει το προανακριτικό υλικό και στη συνέχεια θα το παραδώσει στην Εισαγγελία. Στη συνέχεια η Εισαγγελία θα αποφασίσει αν θα ασκηθεί κάποια δίωξη σε βάρος της 47χρονης για άσκοπη κινητοποίηση των Αρχών.

Βαϊα Οικονόμου: Το χρονικό της εξαφάνισης

Τα ίχνη της Βαϊας Οικονόμου χάθηκαν την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου και παρά τον συναγερμό που σήμανε από την «Γραμμή ζωής» δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο τις μέρες που ακολούθησαν. Η αστυνομία έφτασε στο σημείο να μην αποκλείει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας ενώ είχαν κληθεί για συμπληρωματικές καταθέσεις συγγενικά της πρόσωπα. Παράλληλα είχε ζητηθεί άρση απορρήτου επικοινωνιών στα τηλέφωνα του συζύγου, ενώ είχε παρθεί και το αυτοκίνητό του για έρευνα. Τελικά το μυστήριο έλυσαν οι γιατροί του νοσοκομείου στην Καστοριά, που έμαθαν την ταυτότητα της 47χρονης και ειδοποίησαν τους αστυνομικούς.

Εξαφάνιση Βαϊας Οικονόμου: H εξομολόγηση της αδερφής της

Η αδερφή της μίλησε χθες στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live, τονίζοντας ότι η καθηγήτρια δε θα έκανε ποτέ κακό στον εαυτό της και κυρίως, δε θα εξαφανιζόταν χωρίς να δει την μονάκριβη κόρη της που ήταν όλη της η ζωή. ¨Εγώ όταν μίλησα μαζί της, εκείνη την Παρασκευή, 03:15 το μεσημέρι, ήταν έξω. Μου είπε ότι θα γύριζε στο σπίτι… Η μητέρα μου την άκουσε το βράδυ αγχωμένη και προβληματισμένη όπως ήταν όμως τον τελευταίο καιρό. Δεν έδειξε κάτι διαφορετικό… Στη αρχή έλεγα μήπως κάπου πήγε και καθυστέρησε. Επικοινωνήσαμε με όσους φίλους έχει, είδαμε ότι δεν υπήρχε κάποιο σημάδι και απευθυνθήκαμε στην ασφάλεια» είπε μεταξύ άλλων η αδερφή της.

Οι λόγοι που ήταν αγχωμένη η καθηγήτρια, δεν είναι άλλοι από τις δικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν με τον εν διαστάσει σύζυγό της και ο αποχωρισμός της από την 6χρονη κόρη της την οποία λατρεύει. «Όχι. Δεν πιστεύω ότι έχει κάνει από μόνη της κακό στον εαυτό της. Είχε προβλήματα αλλά το πάλευε. Κάθε μέρα ξυπνούσε με την ελπίδα ότι κάτι καλύτερο θα γίνει… Και τα οικονομικά τα πάλευε με τη βοήθεια της μητέρας μου. Το όνειρό της ήταν να είναι κοντά στο παιδί της… Δυσκολεύτηκε να το κάνει και το μεγάλωσε μόνη της… Δεν υπήρχε περίπτωση να μην πάει στο παιδι της. Θα έκανε τα αδύνατα δυνατά… Για τη Βαϊα το παιδί της ήταν η ζωή της ολόκληρη» είπε η αδερφή της.

Πηγή: bloko.gr, newsit.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.