Έντονο άρωμα πιπεριάς Φλωρίνης από τους αδελφούς Ναουμίδη στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης



6784eytjwt5jyuwrtjuhwrtuj566

Ένα υποδειγματικό σεμινάριο για την προώθησης της ελληνικής γαστρονομίας παρέδωσαν οι σεφ Πέτρος και Άγγελος Ναουμίδης στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης στο πλαίσιο της εκδήλωσης της 33ης Εμποροβιοτεχνικής και Γεωργικής έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας «Όλα πιπεριά Φλωρίνης». Οι αδελφοί Ναουμίδη γνήσιοι πρεσβευτές του ελληνικής κουζίνας κατάφεραν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του πολυάριθμου κοινού της έκθεσης προωθώντας με τον καλύτερο τρόπο τα μυστικά και την υπεραξία της μαγειρικής τέχνης .

Τόσο η καθαρότητα του λόγου τους και η επιχειρηματολογία για την ανάγκη επιστροφής στα τοπικά προϊόντα, όσο και οι απολαυστικές γεύσεις της πιπεριάς Φλωρίνης ταξίδεψαν τους επισκέπτες στο αγρόκτημα της οικογένειας Ναουμίδη στον Άγιο Παντελεήμονα μέσα στις κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης.

«Όλα πιπεριά Φλωρίνης» και στην ταβέρνα -παντοπωλείο του Επιμελητηρίου Κοζάνης με τις αρμαθιασμένες πιπεριές να γεμίζουν τον χώρο μοναδικό άρωμα δημιουργώντας το ανάλογο σκηνικό. Η παρουσίαση του Άγγελου Ναουμίδη ανέβασε τον πήχη και δημιούργησε τις προϋποθέσεις καθιέρωσης μόνιμων γευσιγνωστικών εκδηλώσεων ν κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Οι επισκέπτες απόλαυσαν κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς, σούπα βελουτέ πιπεριάς και φαρφάλες με πιπεριά με τους αδελφούς Ναουμίδη να εξηγούν στους παρευρισκόμενους τα μυστικά των συνταγών και να κοινωνούν το μήνυμα του να «Επιλέγω Τοπικά».

Ακολούθησε εκδήλωση οινοποσίας με το σεφ Γιώργο Καλογερίδη με τη ζωντανή μουσική να δημιουργεί μια παρεϊστικη ατμόσφαιρα. Οι παρευρισκόμενοι δοκίμασαν κρασί από διάφορες ετικέτες εκλεκτών τοπικών οίνων μαζί με τα πεντανόστιμα πιάτα που προσφέρθηκαν.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.