ΠΑΣΟΚ Κοζάνης: «Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έκαναν νόμο τον εμπαιγμό της Ακρινής»



pasok346345Για μια ακόμα φορά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απέδειξαν χθες στη Βουλή ότι το μόνο που ξέρουν καλά είναι το ψέμα και η πολιτική απάτη.

Θύμα τους αυτή τη φορά οι κάτοικοι της Ακρινής με πρωταγωνιστή τον κ. Σταθάκη και θλιβερούς κομπάρσους τους τοπικούς Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είναι γνωστό πριν λίγες μέρες κατατέθηκε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ_ΔΗΜΑΡ) εμπρόθεσμη τροπολογία για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής σε σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Η τροπολογία με τις υπογραφές όλης της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ήταν σε πλήρη συμφωνία με το γράμμα και το πνεύμα της πρόσφατης λαϊκής συνέλευσης στην Ακρινή και άνοιγε το δρόμο για τη μετεγκατάσταση του οικισμού, θέτοντας τέρμα στις αναίτιες καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία των κατοίκων.

Ο κ. Σταθάκης δήλωσε τόσο στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή όσο και στην ολομέλεια ότι η τροπολογία θα γίνει δεκτή και θα συμπεριληφθεί στο νόμο ως νομοτεχνική βελτίωση.
Αυτό που τελικά αποκαλύπτουν τα πρακτικά της Βουλής είναι ο απόλυτος εμπαιγμός τόσο του Κοινοβουλίου, όσο και των πολιτών της Ακρινής.

Σύμφωνα με τη διάταξη του κ. Σταθάκη ξαναψηφίστηκε ο νόμος 3937/2011 για την Ακρινή μετά από 6,5 χρόνια με μια αλλαγή, η φράση «το συντομότερο δυνατό» αντικαταστάθηκε με ημερομηνία «μέχρι τις 30 Απριλίου 2018».

Μέχρι τότε (30/4/18) η ΔΕΗ υποχρεούται να στείλει σχέδιο για την απαλλοτρίωση του οικισμού και τη μετεγκατάστασή του.

Η ΔΕΗ όμως έχει αποστείλει τη σχετική πρόταση από τον Οκτώβριο του 2014 και από τις 25 Γενάρη του 2015 η πρόταση βρίσκεται στα χέρια των Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα του κ. Σταθάκη.
Η μόνη δηλαδή αλλαγή στο νόμο είναι ότι μέχρι τις 30 Απριλίου 2018 η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ νομιμοποιεί τον εμπαιγμό των πολιτών της Ακρινής.

Επί 2 χρόνια και 9 μήνες δεν έκαναν τίποτα, τώρα έδωσαν στην απραξία τους νομιμότητα για 6,5 μήνες!

Όσο περισσότερο υποτιμούν τη νοημοσύνη των περήφανων κατοίκων της Ακρινής τόσο σκληρότερη απάντηση θα πάρουν.

Για μας, το ΠΑΣΟΚ, η υπόθεση της Ακρινής είναι ζήτημα ενός πολύχρονου αγώνα που αναγνωρίσαμε στη πράξη ότι είναι δίκαιος, προωθώντας τη νομοθέτηση της μετεγκατάστασης το

2011 και συμμετέχοντας ενεργά σε όλη τη δύσκολη διαδικασία της διαβούλευσης για την οριστικοποίηση του σχεδίου ΠΔ που ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2014.

Στεκόμαστε δίπλα στους Ακρινιώτες και τις Ακρινιώτισες και στηρίζουμε σθεναρά και σταθερά τον αγώνα τους μέχρι την τελική δικαίωση.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.