Σε εξέλιξη η μεταβολή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες – Δείτε όλα τα νεότερα



GFS_rain_GR_07102017_18

Σε εξέλιξη η μεταβολή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες το Σάββατο 07/10/2017 και ενισχυμένους αρχικά νοτιάδες όπου από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν, με αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, όπου θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή την Κυριακή 08/10/2017 και θα κυμανθεί σε χαμηλά για τη εποχή επίπεδα.

Το Σάββατο 07/10/2017 οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες που ήδη σημειώνονται στα δυτικά και στα βόρεια σταδιακά θα επεκταθούν ανατολικότερα, με τα φαινόμενα να είναι έντονα στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα (βλ. χάρτη). Θα πρέπει να επισημανθεί ότι σημαντικά ύψη βροχής αναμένονται τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου και στο νησί της Σαμοθράκης. Πάντως τα φαινόμενα σταδιακά από τα δυτικά και έως τις βραδινές ώρες σε ολόκληρη τη χώρα θα σταματήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια ορεινά (>1500 μέτρων). Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας στο Βορειοδυτικό Αιγαίο και το Ιόνιο τα 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση από τα βόρεια.

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σημειώνεται ήδη από το Σάββατο 07/10 στη Βόρεια Ελλάδα. Όπως φαίνεται και στα παρακάτω διαγράμματα από τους σταθμούς σε Φλώρινα και Κιλκίς η πτώση της θερμοκρασίας μέσα σε 24 ώρες έφτασε στους 20 βαθμούς!

Την Κυριακή 08/10/2017 το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η επικράτηση βορειοδυτικών ανέμων, σημειώνοντας μικρή εξασθένηση σχετικά με τις εντάσεις του Σαββάτου, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με τη μέγιστη τιμή να μην ξεπερνά στα βόρεια τους 18-19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 20-21 βαθμούς Κελσίου. Κατά τα άλλα, λίγα φαινόμενα αναμένονται στα νησιά κυρίως του Νοτίου Αιγαίου, όπου γρήγορα θα σταματήσουν, ενώ στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αρκετή ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις.

Πηγή: meteo.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.