Ο νέος χάρτης της Ελλάδας με τις αποστάσεις και τους χρόνους ρεκόρ σε σχέση με το παρελθόν



Στα… χαρτιά τα χιλιόμετρα σε κάποιες περιπτώσεις μοιάζουν πολλά, ωστόσο οι νέοι δρόμοι, έφεραν χρονικά πολύ κοντά πόλεις όπως την Πάτρα με τα Ιωάννινα, τη Θεσσαλονίκη με την Αλεξανδρούπολη, την Καλαμάτα και την Τρίπολη με την Αθήνα. Οι αποστάσεις πλέον διανύονται σε χρόνους… ρεκόρ σε σχέση με το παρελθόν. 

Για παράδειγμα η Λάρισα ήταν πάντα κοντά στη Θεσσαλονίκη, όμως τα Τέμπη την… έκοβαν από την Αθήνα. Τα Τέμπη είναι παρελθόν πλέον και η διαδρομή είναι γρήγορη και ασφαλείς.

Τα 355 χιλιόμετρα της απόστασης διανύονται πλέον σε μόλις τρεις ώρες… Ο δρόμος πλέον κυριολεκτικά ενώνει.

Οι νέοι δρόμοι όπως η Κορίνθου – Πατρών ή η Ιόνια Οδός, άλλαξαν τον χάρτη της καθημερινότητας.

Για παράδειγμα ένας φοιτητής από την Πάτρα που σπουδάζει στα Ιωάννινα ή το αντίστροφο, πλέον μπορεί να διανύσει την απόσταση των 227 χιλιομέτρων σε λιγότερες από δύο ώρες.

Το ίδιο συμβαίνει και στον άξονα μέσω Εγνατίας Οδού.

Πλέον ένας κάτοικος της Θεσσαλονίκης μπορεί να μεταβεί στα Ιωάννινα σε περίπου 2 ώρες.

Αντίστοιχα ένας οδηγός μπορεί να βρεθεί από τη Αλεξανδρούπολη στη Θεσσαλονίκη διανύοντας την απόσταση των 301 χιλιομέτρων σε λιγότερες από τρεις ώρες.

Η Εγνατία Οδός αλλάζει όμως τον χάρτη και σε τοπικό επίπεδο. Μέσα σε 40 λεπτά οι κάτοικοι των Ιωαννίνων μπορούν να βρίσκονται πλέον στις παραλίες της Ηγουμενίτσας, ενώ μέσω της Ιόνιας η απόσταση Ιωάννινα – Άρτα έχει μειωθεί στα 30 με 40 λεπτά.

Ο άξονας προς Τρίπολη και Καλαμάτα έφερε τις δύο πόλεις μεταξύ τους σε… απόσταση αναπνοής, ενώ και το ταξίδι ως την Αθήνα υπολογίζεται πλέον στις 2 ώρες και 30 λεπτά για την περίπτωση της Καλαμάτας και στη μία ώρα και τριάντα λεπτά η διαδρομή Τρίπολη – Αθήνα.

Πηγή: newsit.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.