Γιάννης Θεοφύλακτος: Πράσινο φως για την εξαγωγή του κρόκου Κοζάνης στην Κίνα



theofilaktos235235225523Αποδίδει καρπούς η πολύμηνη συνεργασία του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης (του Δ.Σ., των στελεχών και του Προέδρου του, κ. Ν. Πατσιούρα) και του Βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), Γιάννη Θεοφύλακτου με τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες (ΥΠΑΑΤ, ΕΟΦ, ΥΠΕΞ κτλ) για την εξαγωγή του κρόκου Κοζάνης στην Κίνα.

Συγκεκριμένα, απεστάλη από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ελληνικού ΥΠ.ΕΞ. ο πλήρης φάκελος του αιτήματος για την έγκριση των εξαγωγών ελληνικού σαφράν (Κρόκου Κοζάνης) στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε κατόπιν συνεχών συναντήσεων και παρεμβάσεων των εκπροσώπων του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, καθώς και του βουλευτή Ν. Κοζάνης, κ. Θεοφύλακτου.

Πλέον, η υπόθεση του κρόκου βρίσκεται στη Γενική Διεύθυνση Επίβλεψης Ποιότητας, Επιθεωρήσεων και Καραντίνας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (General Administration for Quality Supervision, Inspection and Quarantine of the People’s Republic of China – AQSIQ), όπου με τον πλέον επίσημο τρόπο (Ρηματική Διακοίνωση F. 210/62/AS1259), προωθείται και από όπου αναμένεται σύντομα να ανάψει το πράσινο φως για την εξαγωγή του προϊόντος, αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές προβλεπόμενες διαδικασίες (από τη μεριά της Κίνας, με αυτοψία ειδικών κτλ).

Με εκτίμηση,

Από το γραφείο του

βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ)

Γιάννη Θεοφύλακτου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.