«Επιλέγω Τοπικά»: Το Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης γεμίζει γεύσεις, μυρωδιές κι αρώματα



xfryukekwtyjwtjytyH 33η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας εστιάζει φέτος στον κλάδο των τροφίμων και των ποτών θέλοντας να δημιουργήσει καταναλωτική συνείδηση στροφής στα τοπικά προϊόντα της περιφέρειας. Για πέντε συνεχόμενες ημέρες από τις 7 έως και τις 11 0κτωβρίου το Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης γεμίζει γεύσεις, μυρωδιές και αρώματα μέσα από ποικίλες εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και οινοποσίας.

Κορυφαίοι τοπικοί σεφ μας εισάγουν στον πλούτο των τοπικών προϊόντων με τους τοπικούς οίνους και τα ανάλογα συνοδευτικά να κατέχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση. Δεν θα λείψουν και οι εκδηλώσεις για τα παιδιά, με τους μικρούς να παρασκευάζουν εδέσματα από τα δικά μας ξεχωριστά προϊόντα.

Το Επιμελητήριο Κοζάνης μέσα από το κορυφαίο εμπορικό γεγονός της περιοχής μας επιδιώκει να βάλει ένα λιθαράκι στην ευαισθητοποίηση του πληθυσμού με στόχο την επιστροφή στις διατροφικές συνήθειες του παρελθόντος και τη γνωριμία με το νέο γαστρονομικό μας πολιτισμό.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων γευσιγνωσίας και οινοποσίας, οι οποίες θα λάβουν χώρα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στο εκθεσιακό κέντρο των Κοίλων με την παραδοσιακή ταβέρνα και το μπακάλικο να συνθέτουν εικόνες Ελλάδος.

Σάββατο 07-10-2017
12:00-14:00 «Τα παιδιά βάζουν ποδιά και σκούφο μαζί με το σεφ Χρήστο Γανίτη»
Τα παιδιά γνωρίζουν τα τοπικά προϊόντα της περιοχής μας , κατασκευάζουν χαρούμενες φατσούλες με λαχανικά, γεύονται ένα υγιεινό πρωινό με γαλακτοκομικά της περιοχής.

20:30-22:30 «Γεύσεις του τόπου μου στην ταβέρνα της πλατείας από το σεφ Θεόδωρο Καραθανάση»
Στην παραδοσιακή ταβέρνα τοπικοί σεφ ετοιμάζουν δείπνο στους επισκέπτες με συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον Άρη Παυλίδη και τον Κώστα Χόντο.

Κυριακή 08-10-2017
12:00-14:00 «Γνωρίζω το μούστο»
Τα παιδιά γνωρίζουν το μούστο και τα υποπροϊόντα του, δοκιμάζουν τοπικά εδέσματα και παρασκευάζουν τα δικά τους.
13:00-14:00 «Ο παγωτατζής περνά»
Ο παγωτατζής περνάει προσφέροντας αγνό παγωτό σε χωνάκι.
18:00-21:30 1ος Διαγωνισμός Μαγειρικής «Οι ανερχόμενοι σεφ της Κοζάνης»
Καταρτιζόμενοι των ΙΕΚ Μαγειρικής Τέχνης εμπνέονται από τα τοπικά προϊόντα και διαγωνίζονται για το καλύτερο τοπικό πιάτο.
18:30-19:30 «Η παράδοση της πίτας στη Δυτική Μακεδονία»
Η παράδοση της πίτας στη Δυτική Μακεδονία μέσα από την προβολή και δοκιμή διαφόρων ειδών πίτας με μαθήματα ανοίγματος φύλλου.

19:30-21:30 «Τοπικές σπεσιαλιτέ από τη σεφ Νανά Γκαμπούρα»
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ταβέρνας η Νανά Γκαμπούρα ως πρεσβευτής της τοπικής κουζίνας μαγειρεύει τοπικές σπεσιαλιτέ με συνοδεία ζωντανής μουσικής.
(20:00 Κλήρωση ποδηλάτων Τροχαίας Κοζάνης )

Δευτέρα 09-10-2017
18:00-20:00 «Γλυκές γεύσεις Δυτικής Μακεδονίας με το σεφ Βαγγέλη Γεωργίου»
Στο παντοπωλείο οι επισκέπτες θα γευτούν τοπικά γλυκίσματα, ενώ ο σεφ Βαγγέλης Γεωργίου θα ετοιμάσει τις δικές του γλυκές εκπλήξεις .
20:00-21:30 «Οι φίλοι του κρασιού της Δυτικής Μακεδονίας δοκιμάζουν μεταξύ τυρού και αχλαδιού»
Οι φίλοι του οίνου θα συμμετάσχουν σε γευστικές δοκιμές τοπικών οίνων συνοδεία τοπικών τυροκομικών και αλλαντικών με τις καντάδες της Χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκ’ρκας.

Τρίτη 10-10-2017
(17:00 Μεγάλη κλήρωση ποδηλάτων Τροχαίας Κοζάνης)
19:30-21:00 «Όλα πιπεριά Φλωρίνης με τους σεφ Πέτρο και Άγγελο Ναουμίδη»
Οι σεφ Πέτρος και Άγγελος Ναουμίδης θα παρουσιάσουν ενώπιον του κοινού τις πολλαπλές δυνατότητες χρήσης της πιπεριάς στην κουζίνα, ενώ ο κόσμος θα γευτεί εδέσματα με πιπεριά .Την εκδήλωση πλαισιώνει μουσικά ο Βαγγέλης Τζημόπουλος με την Κωνσταντία Τεντόγλου.

21:00-22:30 «Τοπικοί οίνοι με συνοδευτικά του Γιώργου Καλογερίδη »
Πολυάριθμες γηγενείς ετικέτες θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών με τα ανάλογα συνοδευτικά, συνοδεία μουσικής.

Τετάρτη 11-10-2017
18:00-19:00 «Η Φρουτόπολη»
Εποχιακά τοπικά φρούτα συνθέτουν μια φαγώσιμη φρουτόπολη, έτοιμη να την καταβροχθίσουν οι μικροί επισκέπτες της έκθεσης δίπλα σε εδέσματα με φρούτα.
19:00-20:30 «Μια καστανογιορτή μέσα στην έκθεση»
Η ανάδειξη του ορεινού κάστανου Βοίου προωθείται μέσα από μια ιδιότυπη καστανογιορτή στην έκθεση των Κοίλων με συνοδεία χάλκινων από το «Κοζανίτικο Τακίμι».

20:30-22:00 «Τσιπουροκατάσταση με μεζεδάκια του σεφ Στέλιου Πιτένη »
Τοπικό τσίπουρο με συνοδεία finger food όλους τους επισκέπτες με το γλέντι να ακολουθεί.

Τις εκδηλώσεις στηρίζει ο Σύλλογος Πωλητών Λαϊκών Αγορών Κοζάνης ,το Σωματείο Αρτοποιών Κοζάνης «Ο Προφήτης Ηλίας», το Σωματείο Ζαχαροπλαστών Κοζάνης, το Σωματείο Κρεοπωλών Κοζάνης , Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ψαράδων της Λίμνης Πολυφύτου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.