Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Οι απαντήσεις για τα θέματα των ληξιαρχείων και την πρόταση εκμίσθωσης δημοτικού κτιρίου



dimarxeio_servion

Σχετικά με όσα ειπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και γράφτηκαν τις προηγούμενες ημέρες για το θέμα της κατάργησης των θέσεων ληξιάρχων στις Δημοτικές Ενότητες Καμβουνίων και Λιβαδερού να επισημάνουμε τα εξής:

Οποιαδήποτε αλλαγή, όπως και οι συγκεκριμένες, εγκρίνονται από το Υπουργείο Εσωτερικών που λαμβάνει υπόψη συγκεκριμένα στοιχεία. Στην προκειμένη περίπτωση τέτοιου είδους αποφάσεις λαμβάνονται στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων σχετικά με το έργο των υπηρεσιών, τις ανάγκες του Δήμου και τα δεδομένα που έχουν προκύψει. Παρ’ όλα αυτά θα πρέπει να τονιστεί ότι:

Στη Δημοτική Ενότητα Καμβουνίων λειτουργεί κανονικά η υπηρεσία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) επομένως οι πολίτες μπορούν και εξυπηρετούνται στο Τρανόβαλτο.

Στη Δημοτική Ενότητα Λιβαδερού οι όποιες δυσλειτουργίες είναι προσωρινές και θα αντιμετωπιστούν με την τοποθέτηση υπαλλήλου. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η αποχώρηση του υπαλλήλου από το Λιβαδερό και η τοποθέτησή του στα Σέρβια είχε να κάνει κατ’ αρχήν για προσωπικούς λόγους και το γνωστό περιστατικό που είχε προηγηθεί στο Κοινοτικό Κατάστημα.

Είναι επομένως προφανές ότι ορισμένοι, όπως πάντα για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν μία κατάσταση που σίγουρα αντιμετωπίζεται.

Είναι οι ίδιοι που στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο καταψήφισαν την πρόταση για την εκμίσθωση του παλιού ΄΄Τούρκικου Σχολείου΄΄ ώστε να λειτουργήσει ως εκθετήριο στερώντας από δεκάδες παραγωγούς και επαγγελματίες του τόπου τη δυνατότητα να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε μία εποχή ιδιαίτερα δύσκολη. Ψευδή βέβαια είναι και τα όσα κυκλοφόρησαν καθώς η πρόταση προβλέπει εκμίσθωση με ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό (στοιχείο που ξεκαθαρίστηκε και στην Οικονομική Επιτροπή) επομένως δεν υπάρχει τίποτα το κρυφό αντίθετα όλα προβλέπεται να γίνουν με διαφάνεια.

Η καταψήφισή της από δημοτικούς συμβούλους και από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιο κ. Σταύρο Παπαδόπουλο – σε μία εποχή που η συγκεκριμένη πρόταση θα έδινε μία διέξοδο σε όλους εκείνους που αναζητούν λύσεις – ας κριθεί από τους δημότες μας. Είναι φανερό πλέον ότι υπάρχει μία διάθεση να μην προχωρήσουν ορισμένα πράγματα που θα αλλάξουν προς το καλύτερο την πορεία της περιοχής.

Είναι επίσης προφανές ότι ορισμένοι βάζουν πάνω από την αναπτυξιακή πορεία του δήμου τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και επιδιώξεις.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.