Βίντεο: Ο Αστροφυσικός της NASA Θ. Οικονόμου σε Γυμνάσιο των Γρεβενών – Εξελίξεις στο Αστρονομικό πάρκο του Όρλιακα



7e6f50ed20c115416e3b700699d2d073_L

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Γρεβενιώτη επιφανή Αστροφυσικό του Εργαστηρίου Αστροφυσικής και Διαστημικής Έρευνας του Πανεπιστημίου του Σικάγο και συνεργάτη της NASA Θανάση Οικονόμου, είχαν οι μαθητές που βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίο Γρεβενών παρουσία και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Δαβίδ.

Ο κ.Οικονόμου, είναι ένας από τους πέντε επιστήμονες που θα συνεργαστούν με Ρώσους για την προετοιμασία μιας μεγάλης αποστολής, το 2025, στον πλανήτη Αφροδίτη.

Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον καθηγητή του ΑΠΘ κ. Γιάννη Σειραδάκη, τον φυσικό και σύμβουλο ανάπτυξης κ. Σπύρο Κάνουρα και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμου κ. Χρήστο Πέτρου, είχαν συνάντηση (μια πρωτοβουλία του δημοσιογράφου Μάκη Νασιάδη) με προέδρους συλλόγων και πολίτες των Γρεβενών, οπου συζήτησαν για την πορεία και τις εξελίξεις μιας ιδέας που «γεννήθηκε» το 2007 και αφορά την κατασκευή ενός Αστεροσκοπείου Εκπαιδευτικού Κέντρου στο Όρλιακα Γρεβενών.

Δείτε το βίντεο από το greveniotis.gr:

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.