Ολοκληρώνονται οι καλοκαιρινές προβολές του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης



0jutrsjtrsjtrahtjawu564yjsΜε τη θρυλική αριστουργηματική ταινία του Άρθουρ Πεν «Μπόνι και Κλάιντ» (Bonnie and Clyde-1967), ολοκληρώνει αυτή την Τετάρτη 20-9-2017 στις 9:00 μ.μ. ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης τις καλοκαιρινές του προβολές. Τη συγκεκριμένη ταινία επέλεξαν να δουν οι κινηματογραφόφιλοι Κοζανίτες, κατόπιν ψηφοφορίας που γίνονταν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε κάθε προβολή του Φιλοπρόοδου.

Πρωταγωνιστούν οι Γουόρεν Μπίτι, Φέι Ντάναγουει, Τζιν Χάκμαν, Εστέλ Πάρσονς, Μάικλ Τζ. Πολάρντ, Ντένβερ Πάιλ, Νταμπ Τέιλορ και Τζιν Γουάιλντερ.

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 1929 ο Κλάιντ Μπάροου γνωρίζεται με την Μπόνι Πάρκερ, όταν εκείνος προσπαθεί να κλέψει το αυτοκίνητο της μητέρας της. Η Μπόνι που έχει βαρεθεί να εργάζεται ως σερβιτόρα αποφασίζει να ακολουθήσει τον Κλάιντ και να γίνει παρτενέρ του στο έγκλημα. Οι πρώτες και ερασιτεχνικές απόπειρες του ζευγαριού παρά το γεγονός στέφονται με επιτυχία δεν είναι ιδιαίτερα επικερδείς. Η καριέρα τους στον κόσμο της παρανομίας αρχίζει να απογειώνεται όταν το ζευγάρι συμπράττει με τον Σ.Γ. Μος που συναντούν σε ένα πρατήριο βενζίνης, καθώς και με τον αδελφό του Κλάιντ, Μπακ και με τη σύζυγό του Μπλανς κόρη ιεροκήρυκα. Οι πέντε τους δημιουργούν τη σπείρα των Μπόνι και Κλάιντ που σύντομα γίνεται διαβόητη για τη δράση της στην αμερικανική ύπαιθρο.

Η ταινία που έφερε τα “νέα ήθη” στο μέχρι τότε συντηρητικό Χόλιγουντ, αλλά και νέες τεχνικές κινηματογράφησης, αυτή η βιογραφική ταινία του θρυλικού ζεύγους κακοποιών, που απασχόλησαν την Αμερικανική κοινή γνώμη από το 1931 έως και το 1935, βασίστηκε σε ένα σενάριο των Ρόμπερτ Μπέντον και Ντέιβιντ Νιούμαν, που προσπαθούσαν να βρουν σκηνοθέτη και παραγωγό για να το μεταφέρει στο σινεμά από τις αρχές της δεκαετίας του 60. Το σενάριο απορρίφθηκε από τους Φρανσουα Τρυφώ, Ζαν Λυκ Γκοντάρ, Σίντνεϊ Πόλακ, Γουίλιαμ Γουάιλερ, Τζον Σλέσιντζερ ακόμα και από τον Άρθουρ Πεν (που όταν του το πρότειναν ήταν απασχολημένος με τα γυρίσματα της ταινίας “Η καταδίωξη” με τον Μάρλον Μπράντο). Ένα χρόνο αργότερα όμως του το ξαναπρότεινε ο πρωταγωνιστής και παραγωγός Γουόρεν Μπίτι και τότε το δέχτηκε. Για τον πρώτο γυναικείο ρόλο υποψήφιες οι Σίρλει Μακ Λέιν, Τζούλι Κρίστι, Νάταλι Γουντ, Λέσλι Καρόν, Τζέιν Φόντα, Αν Μάργκρετ και πολλές άλλες, ωστόσο παραγωγός και σκηνοθέτης κατέληξαν στην άγνωστη, τότε, Φέι Ντάναγουει. Ιδιαίτερα βίαιη και αιματηρή ταινία για τα δεδομένα της εποχής-για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν σάκοι με κόκκινη μπογιά μέσα από τα ρούχα των ηθοποιών ώστε οι πυροβολισμοί να είναι πιο ρεαλιστικοί-με επιρροές από τη γαλλική νουβέλ βαγκ αλλά και των γκανγκστερικών ταινιών της δεκαετίας του 30, η ταινία έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην ιστορία του Αμερικανικού κινηματογράφου, γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία ανά τον κόσμο (με budget 2.500.000 δολάρια, απέφερε πάνω από 70.000.000 μέχρι και το 1973), η δεύτερη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της Warner στη 10ετία του 60 μετά το «Ωραία μου κυρία», ενώ ήταν υποψήφια για 10 όσκαρ από τα οποία κέρδισε τα δύο (β’ γυναικείου ρόλου και μοντάζ).

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το «Μαγαζάκι της Προσφοράς» θα είναι ανοιχτό κάθε Τετάρτη 7 – 9:00 το απόγευμα στον επάνω όροφο του στεκιού, όπου μπορείτε πριν τις καλοκαιρινές μας προβολές να το επισκέπτεστε. Ο χώρος αυτός που διαμορφώθηκε με το σεβασμό που του αξίζει, γεμίζει εδώ και δύο χρόνια με χρήσιμα αντικείμενα που προσφέρονται από εσάς, αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε, όπως βιβλία, ρούχα, διακοσμητικά, DVD, CD, παιχνίδια κ.α. Αυτά τα χρηστικά αντικείμενα που συγκεντρώνονται και εκτίθενται στο «μαγαζάκι», μπορεί ο καθένας μας να τα προμηθεύεται αντί ενός συμβολικού ποσού που καθορίζεται από την προσωπική αποτίμηση και τη δυνατότητα του καθένα μας. Μ’ αυτό τον τρόπο γεμίζουμε τον κουμπαρά της προσφοράς που ανοίγει στο τέλος του χρόνου για να ενισχύσει οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας.

Επίσης, για άλλη μια χρονιά καλούμε όσους μας τιμήσουν με την παρουσία τους στις προβολές μας, να φέρνουν ό,τι έχουν διαθέσιμο από τρόφιμα μακράς διαρκείας, προκειμένου να δοθούν στο μικρό Κοινωνικό Παντοπωλείο του Συλλόγου που λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια και που προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες οικογενειών που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν.

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9:00 μ.μ. στην αυλή του Φιλοπρόοδου.

Σε περίπτωση αναβολής της προβολής λόγω κακοκαιρίας την Τετάρτη, η προβολή μετατίθεται για την Πέμπτη

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ένθερμος υποστηρικτής Κινηματοθέατρο «Ολύμπιον»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.