Παραμύθια μετά μουσικής από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης



7yftukd67erk7y6re7yu7

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης οργανώνει ετήσιο εργαστηριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης μουσικού θεάτρου για παιδιά από 7 έως 12 ετών. Στόχος του εργαστηρίου είναι η κατανόηση της μουσικής ως εργαλείου εκμάθησης του θεάτρου και η βιωματική ανακατασκευή εμπειριών και αναμνήσεων σε εκφραστικά μέσα μουσικού θεάτρου από τα ίδια τα παιδιά, διαμέσου μουσικοθεατρικών ασκήσεων.

Θεατρικός λόγος, κίνηση, μουσική και εικόνα δουλεύονται χωριστά και μαζί με στόχο τη δημιουργία μουσικοθεατρικών παραστάσεων.

Στα πλαίσια του εργαστηρίου ο ήχος γίνεται ρυθμός, ο ρυθμός γίνεται μουσική, η μουσική γίνεται κίνηση, η κίνηση γίνεται χορός, ο χορός ντύνεται με θεατρικό λόγο.

Μουσικοθεατρικά παιχνίδια καλλιεργούν μέσα έκφρασης συναισθημάτων και εμψύχωσης. Ήχοι και μελωδίες ντύνουν ιστορίες, παραμύθια και τραγούδια της λαϊκής παράδοσης από την Ελλάδα, τη Μεσόγειο, την Αφρική, τη Βραζιλία, την Κούβα κ.α. Τα παιδιά εξασκούνται στο ρυθμό μέσα από τη βιωματική κίνηση, το θεατρικό λόγο και τεχνικές όπως το body percussion. Μέσα από τον ρυθμό γεννιούνται αυτοσχέδιες ιστορίες, ρόλοι, χορευτικές φιγούρες. Τα παιδιά συντονίζονται σε μια κίνηση, σε ένα ρυθμό αναγνωρίζοντας την αξία της συνεργασίας και της ομαδικής αρμονίας. Οι ρυθμικές κινήσεις των ποδιών, των χεριών ή και ολόκληρου του σώματος προσφέρουν τη δυνατότητα στα παιδιά να εκφραστούν τόσο ατομικά όσο και μέσα από τη «φωνή» της ομάδας.

Άκουσε το ρυθμό σου. Εναρμονίσου με τον ρυθμό των άλλων. Μπες στο ρυθμό του μουσικού θεάτρου!

Το εργαστήρι θα γίνεται κάθε Σάββατο στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και θα διαρκεί 1,5 ώρα.

Το πρόγραμμα «Παραμύθια μετά μουσικής» επιμελείται και διδάσκει ο Χρήστος Ερκέκογλου, δάσκαλος παραδοσιακών κρουστών και ιδρυτικό μέλος του μουσικού παιχνιδοθεάματος «Κρουστόφωνο», που λειτουργεί στην Θεσσαλονίκη από το 1996. Ο Χρήστος Ερκέκογλου σπούδασε κλασική Αρμονία, μουσικοπαιδαγωγικά, κρουστά καθώς και μαθηματικά στη Θεσσαλονίκη. Διδάχθηκε παραδοσιακούς ελληνικούς ρυθμούς και τουμπελέκι από τον Γιώργο Μαυρομμάτη, ενώ παρακολούθησε πολλά σεμινάρια για αφρικάνικα και latin κρουστά στην Ελλάδα και την Αυστρία. Διδάσκει μουσικοκινητική αγωγή σε σχολεία, ωδεία, νηπιαγωγεία, εργαστήρια κ.α. καθώς και κρουστά σε παιδιά και ενήλικες. Υπήρξε εισηγητής σε πολλά σεμινάρια για τη διδασκαλία ελληνικών και ξένων παραδοσιακών ρυθμών και τεχνικής των κρουστών. Έχει δημοσιεύσει άρθρα για τη μουσική εκπαίδευση. Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Ε.Μ.Ε. (Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση).

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ/μήνα. Για 2 αδέρφια η τιμή είναι 35€. ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή: Σε παιδιά οικογενειών – που είναι κάτοχοι της κάρτας κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Κοζάνης – που επιδοτούνται μέσω του Δήμου Κοζάνης από το Πρόγραμμα Παιδικής προστασίας

Πληροφορίες- Εγγραφές:

Στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, στον ημιώροφο της Αίθουσας Τέχνης ,

Τηλ: 24610 – 24062 και 6987991949 | Ε-mail: dpt-koz@otenet.gr | http://dipethekozanis.gr | Facebook: facebook.com/dipethekozanis

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.